Κοινωνία

Περίεργη σύλληψη στην Ορεστιάδα καταζητούμενου στην Τουρκία

Ένα άτομο που δικάστηκε για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών και καταζητείται από την Τουρκία μέσω Ιντερπόλ, συνελήφθη προ ημερών κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην Ορεστιάδα.

Μετά τον έλεγχο της ταυτότητάς του προέκυψε ότι η Τουρκία τον καταζητάει και μάλιστα “με ερυθρά αγγελία” για διακίνηση ναρκωτικών.

Καθορίστηκε ότι το συλληφθέν άτομο εισήλθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου στις 23 Απριλίου 2021. Μετά τον πρώτο έλεγχο, απελευθερώθηκε προσωρινά στην περιοχή για να συλλέξει τα στοιχεία ταυτότητάς του. Ωστόσο, δηλώνεται ότι συνελήφθη στις 7 Μαΐου όταν διαπιστώθηκε ότι διερευνήθηκε κι αφού έγιναν σαφείς οι πληροφορίες επαλήθευσης των στοιχείων ταυτότητάς του. Στη συνέχεια, στάλθηκε στην Εισαγγελία για τις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές:

Συνελήφθη χθες (7-5-2021) το μεσημέρι, στον Έβρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Τουρκίας, για εμπόριο ναρκωτικών. Αναλυτικότερα, ο δράστης είχε συλληφθεί αρχικά την 23-4-2021 για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι εκκρεμεί σε βάρος του η παραπάνω Ερυθρά Αγγελία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ