Κοινωνία

Ελληνικό: Τέσσερις νεαροί γρονθοκόπησαν και λήστεψαν οδηγό λεωφορείου

Σοβαρό επεισόδιο σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείου του ΟΑΣΑ σημειώθηκε σε βάρος του οδηγού του, το απόγευμα του Σαββάτου στο Ελληνικό.

Τέσσερεις νεαροί επιτέθηκαν στον οδηγό του με γροθιές μετά από λογομαχία λόγω των καθυστερήσεων που προκαλούσε η αποβίβαση μεγάλου αριθμού επιβατών στις στάσεις της παραλιακής. Μάλιστα ένας από τους δράστες άρπαξε το τσαντάκι του θύματος φεύγοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Βάρκιζα - Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του οδηγού του και ενός ακόμη συναδέλφου του που επέβαινε για την αλλαγή της βάρδιας, το μεγάλο λεωφορείο, τύπου «φυσαρμόνικα» ήταν ασφυκτικά γεμάτο με αποτέλεσμα σε κάθε στάση να προκαλείται καθυστέρηση λόγω της αποβίβασης πολλών δεκάδων επιβατών, όπως αναφέρει ο Θάνος Σωτήρης στο sputniknews.gr.

Αυτή ήταν και η αιτία που μια παρέα είκοσι νεαρών άρχισαν να διαμαρτύρονται μιλώντας προσβλητικά στον οδηγό, μέχρι και την στάση που βρίσκεται στο σταθμό του Μετρό Ελληνικού, όπου και αποβιβάστηκαν μαζί με πολλούς άλλους.

Όμως η λογομαχία συνεχίστηκε με δύο από τους νεαρούς, ηλικίας όλοι από 19 έως 21 χρόνων σύμφωνα με τις καταθέσεις, να μπαίνουν μπροστά στο λεωφορείο ώστε να μην μπορεί ο οδηγός του να φύγει, και τέσσερις να ανοίγουν με την βία την μπροστινή πόρτα και να επιτίθενται με γροθιές στον οδηγό αλλά και στον συνάδελφό του που επιχείρησε να τον προστατεύσει.

Κατά την επίθεση ένας από τους δράστες άρπαξε το τσαντάκι του οδηγού που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα, και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν μέσα στον σταθμό του Μετρό.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειές και την επόμενη ημέρα κατήγγειλε το γεγονός στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού.

Πρόκειται για 57χρονο οδηγό των ΚΤΕΛ ο οποίος έχει «επιστρατευτεί«» από τον ΟΑΣΑ για την αύξηση των δρομολογίων λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί, πέρα από τις καταθέσεις των δύο υπαλλήλων του ΟΑΣΑ, έχουν συλλέξει βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα του Μετρό, βάση του οποίου προσπαθούν να εντοπίσουν τους νεαρούς που επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον οδηγό του λεωφορείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ