Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ρέθυμνο: Ξεκινά η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής - Μέχρι 27 Ιουλίου

Ξεκινά η διαδικασία χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στο δήμο Ρεθύμνης. Σύμφωνα με τη σχετική Κ.Υ.Α., οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές στο Δήμο και καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αποκατάσταση ή ανακατασκευή των ιδιοκτησιών που υπέστησαν φθορές.

Ποιες κοινότητες κρίθηκαν πληγείσες

Στο Δήμο Ρεθύμνης, οριοθετούνται ως πληγείσες οι παρακάτω περιοχές:

Στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου οι Κοινότητες ‘Αδελε, Αμνάτου, Έρφων, Μέσης, Παγκαλοχωρίου, Πηγής, Πρίνου, Σκουλουφίων και Χαμαλευρίου.
Στη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου Φωκά οι Κοινότητες Ατσιποπούλου Γερανίου, Μούντρου, Πρινέ, Ρουστίκων και Σαϊτουρών.
Στη Δημοτική Ενότητα Ρεθύμνης οι Κοινότητες Ρεθύμνης, Αρμένων, Καστέλλου και Σελλίου.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται όπως αναφέρει η Τεχνική Υπηρεσία και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρεθύμνης, στο τηλέφωνο 28210 29287 όπου βρίσκεται το αρμόδιο γραφείο στα Χανιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίτηση για διενέργεια αυτοψίας μέχρι 27 Ιουλίου

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ η διαδικασία ορίζεται ως εξής: «Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, θα πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εφόσον επιθυμεί έλεγχό του κτιρίου και έκδοση έκθεσης αυτοψίας.

Η αίτηση θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου, οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας». Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση δηλαδή μέχρι και τις 28/7/2021.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ