Κοινωνία

lockdown: Ποιες οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων εξαρτάται από τις σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι και θα κρίνουν το πότε θα είναι όλα έτοιμα από υγειονομικής πλευράς ώστε να επαναλειτουργήσει ένας κλάδος που παραμένει κλειστός από πέρυσι τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις αποφάσεις των ειδικών, για το ζήτημα των γυμναστηρίων, παρέπεμψε άλλωστε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο ΜΕGA καθώς ξεκαθάρισε ότι «προχωράμε εβδομάδα με την εβδομάδα», με βάση την αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας από τους ειδικούς.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, βρίσκεται σε επικοινωνία με τους επαγγελματίες του κλάδου και -όπως είπε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1, «πολλοί λένε ότι πάμε να τους ανοίξουμε την ώρα που δεν έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού».

Ο κλάδος, άνοιξε προσωρινά για ένα μικρό διάστημα από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και έκτοτε τα γυμναστήρια είναι με κατεβασμένα ρολά, έχοντας δεχθεί μεγάλο πλήγμα από το παρατεταμένο κλείσιμο.

Στο Sputnik μίλησε ο υπεύθυνος του Pagratio Gym, στο Παγκράτι, Γιώργος Λουλάκης, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του και την απογοήτευσή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λουλάκη, «το καλύτερο σενάριο για εμένα είναι να ανοίξουμε 15 Μαΐου, αλλά μπορεί να πάει και αρχές Ιουνίου, μπορεί να πάει και τέλη Ιουνίου».

Μάλιστα υπογράμμισε πως το παρατεταμένο αυτό κλείσιμο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, τκαθώς τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα.

Αναφερόμενος στο διάστημα που δούλευαν τα γυμναστήρια, ο κ. Λουλάκης επισήμανε πως «ο κόσμος ήταν φοβισμένος, ήταν μαζεμένος, δεν ήξερε τη συνέχεια και πώς θα είναι η εξέλιξη της νόσου, δεν ήξερε πόσο θα μείνει στο γυμναστήριο, τι προγράμματα να πάρει. Δεν αγόρασαν μεγάλα προγράμματα και πάρα πολύς κόσμος δεν ξεκίνησε».

Μάλιστα έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία, λέγοντας πως την περίοδο που άνοιξαν τα γυμναστήρια, είχε επιστρέψει μόλις το 40% όσων πήγαιναν προ κορονοϊού, με το ποσοστό αυτό να είναι ακόμα μικρότερο στη χώρα μας: «Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό πιστεύω ότι είναι ακόμα μικρότερο, περίπου 35%».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...