Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

lockdown: Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, φροντιστήρια και παιδικοί σταθμοί;

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Περιλαμβάνει μια ευρεία ατζέντα τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, όπως η μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επαναλειτουργία φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, γυμναστηρίων.

Η πρόταση για την απαγόρευση κυκλοφορίας προβλέπει αυτή να ξεκινάει από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 το βράδυ που ισχύει από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πίεση για μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας ζητούν παράγοντες της εστίασης υποστηρίζοντας ότι η έναρξη του στις 11 το βράδυ θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, όπως γράφει η  Αμαλία Κάτζου στο newsbomb.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις τόσο για το ωράριο κυκλοφορίας όσο και για την απαγόρευση της μουσικής είχαν εκφράσει και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πάντως ότι η όποια αλλαγή του ωραρίου για την απαγόρευση θα γίνει στις 15 Μαΐου οπότε και θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Για τα φροντιστήρια και τους παιδικούς σταθμούς η πρόταση είναι να ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία έχει ήδη ανακοινωθεί η επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων.

Στην ατζέντα και η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων ενός κλάδου που έχει δοκιμαστεί και για τον οποίο κυβερνητικά στελέχη έχουν διαμηνύσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα στήριξης με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Βασικό εργαλείο για την επαναλειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων θα είναι τα self test καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να διενεργούν τεστ αυτοδιάγνωσης. Σημειώνεται πως σήμερα, Τετάρτη, θα παραλειφθούν 2,5 εκατομμύρια self test και 2 εκατομμύρια το Σάββατο.

Στις 15 Μαΐου θα γίνει η πρεμιέρα του τουρισμού που θα λειτουργήσει με αυστηρά πρωτόκολλα τόσο για τους εμβολιασμένους επισκέπτες όσο και για εκείνους που θα ταξιδεύουν με διαγνωστικά τεστ.

Την ίδια ημερομηνία θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να κινούνται από νομό σε νομό, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Με το άνοιγμα του τουρισμού και την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων είναι πιθανό να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ