Κοινωνία

Για κατακόρυφη αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ κάνει λόγο η Παγώνη

Ο αριθμός των διασωληνωμένων με κορονοϊό αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000 στις ΜΕΘ όλης της χώρας προέβλεψε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη είπε πως «όταν νοσηλεύονται πάνω από 3.000 άνθρωποι σε απλές κλίνες Covid ένας αριθμός από αυτούς θα διασωληνωθεί. Ακόμα 10 με 15 ημέρες τα πράγματα θα είναι δύσκολα, καθώς μετά από 15 ημέρες θα ξεκινήσει η μείωσή τους».

«Η αύξηση του ιικού φορτίου είναι τραγική, που σημαίνει μετάδοση της πανδημίας, μας δείχνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα» σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας μιλώντας στο Mega.

Σχετικά με το «Πάσχα στο χωριό» ανέφερε ότι όλοι ήθελαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό και να ξεφύγουν έπειτα από ένα χρόνο πίεσης, όμως δυστυχώς τα πράγματα ειναι δύσκολα και τα δεδομένα είναι απαγορευτικά για κάτι τέτοιο.

«Η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φέρει μεταδοση του ιού σε περιοχές που το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο όρος για μετακινήσεις εντός της περιφέρειας
Μιλώντας για τις ελευθερίες που ενδεχομένως να υπάρξουν για τους πολίτες, ώστε να μεταφερθούν στην ίδια περιφέρεια, η Ματίνα Παγώνη επανέλαβε ότι θα πρέπει οι οικογένειες να πάνε με τον όρο να είναι με τους ίδιους ανθρώπους που συναναστρέφονται και στην πόλη. «Όχι 3 και 4 οικογένειες μαζί και να υπάρχει κόσμος διαφορετικός» επεσήμανε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν για τις λειτουργίες των εκκλησιών, τονίζοντας ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Εκκλησία είναι στη σωστή κατεύθυνση, αναφορικά με την Ανάσταση στις 21:00 στους εξωτερικούς χώρους με μάσκες και αποστάσεις αλλά και την περιφορά του Επιταφίου γύρω από την εκκλησία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...