Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Άρτα: "Καλόπαιδα" από τα λίγα είχαν "ρημάξει" τα περίπτερα της περιοχής

Από τη μια άκρη της χώρας δρούσε μια σπείρα νεαρών διαρρηκτών που «χτυπούσαν» περίπτερα και έκλεβαν χρήματα και καπνικά προϊόντα μεγάλης αξίας, αλλά δυο μέλη της συνελήφθησαν κάπου στη… μέση όταν εντοπίστηκαν σε περιοχή της Άρτας!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 19χρονος αλλοδαπός και ένας 16χρονος Έλληνας και βρήκαν στο εσωτερικό του κόφτες, μια «σκύλα», ένα κατσαβίδι και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, μια μάλλινη κουκούλα full face, γάντια, αποδείξεις διοδίων, πακέτα τσιγάρων και 1.200 ευρώ.

Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 19 χρόνων, είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό να κάνουν διαρρήξεις σε περίπτερα. Με αυτοκίνητα που είχε νοικιάσει ο 25χρονος, πήγαιναν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά σε διάφορες περιοχές της χώρας, εντόπιζαν περίπτερα των οποίων τους συναγερμούς και τυχόν κάμερες απενεργοποιούσαν και άρπαζαν καπνικά προϊόντα και χρηματικά ποσά.

Από την ως τώρα έρευνα σε συνεργασία με την Ασφάλεια Καλαμάτας και Καβάλας, έχει διαπιστωθεί ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες διέρρηξαν τέσσερα περίπτερα στην Πύλο Μεσσηνίας, ενώ διέπραξαν μια κλοπή και δυο απόπειρες κλοπής στην Άρτα και μια κλοπή στην Καβάλα. Συνολικά, έκλεψαν μετρητά ύψους 10.400 ευρώ και καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 81.000 ευρώ!

Σε βάρος των τεσσάρων «ποντικών» σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και περιλαμβάνει του γονείς του 16χρονου για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους και την διαλεύκανση και άλλων κλοπών που ενδέχεται να έχουν διαπράξει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...