Κοινωνία

Βόλος: Στον εισαγγελέα η δικογραφία για φροντιστή Ακαδημίας Ποδοσφαίρου

Επτά συνολικά ανήλικοι, όλοι τους νεαροί αθλητές, φαίνεται να δέχθηκαν άσεμνες φωτογραφίες και προσκλήσεις ερωτικού περιεχομένου από 30χρονο πρώην φροντιστή μεγάλης ακαδημίας ποδοσφαίρου στον Βόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την αθλητική οικογένεια της περιοχής και όχι μόνο τον προηγούμενο μήνα οπότε και αποκαλύφθηκε.  Ο 30χρονος "βομβάρδιζε" τους ανήλικους αθλητές με άσεμνες φωτογραφίες και προσκλήσεις ερωτικού περιεχομένου. 

Έβλεπε ότι εκείνοι δεν ανταποκρίνονταν και απέρριπταν τα συμπληρωματικά του μηνύματα, ωστόσο εκείνος συνέχιζε απτόητος. Προέβαινε στις ίδιες πράξεις ακόμη και όταν σταμάτησε να λειτουργεί η ακαδημία λόγω των μέτρων για την πανδημία τον περασμένο Οκτώβριο και παύτηκε από τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο για τις εν λόγω καταδικαστέες πράξεις.  

Την υπόθεση αποκάλυψε πατέρας 14χρονου αθλητή που προχώρησε σε καταγγελία με την ελπίδα να λύσουν τη σιωπή τους και οι υπόλοιποι γονείς, τα παιδιά των οποίων έλαβαν στο κινητό τους τις φωτογραφίες του 30χρονου, στις οποίες φαινόταν ο ίδιος γυμνός από τη μέση και κάτω και τα μηνύματά του με ερωτικές προσκλήσεις.  

Από την πρώτη στιγμή η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου στα χέρια της οποίας βρέθηκε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό, χειρίστηκε με τη δέουσα προσοχή την υπόθεση.

Συνολικά έδωσαν καταθέσεις επτά ανήλικοι αθλητές, οι οποίοι έλαβαν τις φωτογραφίες φρίκης από τον 30χρονο με μηνύματα μέσω Instagram.

Οι καταθέσεις έγιναν παρουσία παιδοψυχολόγου για να μην τραυματιστούν περαιτέρω οι ευαίσθητες παιδικές ψυχές.  Χθες με την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, ολοκληρώθηκε η δικογραφία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 30χρονου αφορά σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Επισημαίνεται ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος, ενώ εναντίον του δεν κινείται αυτόφωρη διαδικασία λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.  

Τη δικογραφία θα μελετήσει η Εισαγγελία απ’ όπου θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του 30χρονου πρώην φροντιστή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ