Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λεφτά στο… λεπτό! Απίστευτη απάτη με θύμα επιχειρηματία στο Βόλο

Το φυσάει και δεν κρυώνει ένας επιχειρηματίας στο Βόλο, ο οποίος έχασε μόλις μέσα σε ένα λεπτό το ποσό των 7.000 ευρώ, πληρώνοντας ακριβά την αφέλειά του να αποκαλύψει κωδικούς τραπεζικής υπηρεσίας στον δήθεν πελάτη του, προκειμένου να πληρωθεί.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η απάτη σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν ο ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας υαλοπινάκων δέχθηκε τηλεφωνική παραγγελία από άτομο που συστήθηκε σαν πελάτης για την αγορά τζαμιών. Το ποσό της παραγγελίας στην οποία προέβη ο επιτήδειος ήταν της τάξης των 200 ευρώ.

Όμως, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο δήθεν πελάτης ζήτησε από τον επαγγελματία να τον πληρώσει μέσω τραπεζικής υπηρεσίας, προκειμένου άμεσα να γίνει η δουλειά του και να του παραδοθεί η παραγγελία. Το μικρό ποσό της παραγγελίας δεν προκάλεσε υποψίες στον επιχειρηματία, ο οποίος με ευκολία παραπλανήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επιτήδειος του ζήτησε κωδικούς τραπεζικής υπηρεσίας για να μπορέσει όπως ισχυρίστηκε να του κάνει κατάθεση των χρημάτων, μολονότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται. Από άγνοια ο επιχειρηματίας έκανε το μοιραίο λάθος να δώσει τους κωδικούς.

Ελέγχοντας λίγη ώρα αργότερα τον λογαριασμό του προκειμένου να διασφαλίσει ότι η κατάθεση έχει γίνει, ο επιχειρηματίας υπέστη σοκ. Αντί να δει επιπλέον 200 ευρώ, είδε να έχει κάνει «φτερά» το σύνολο των 7.000 ευρώ που διατηρούσε στον επαγγελματικό του λογαριασμό για να εξυπηρετεί ανάγκες της επιχείρησής του. Από την αστυνομία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τον εντοπισμό του δράστη, μέσα από την πορεία που ακολούθησαν τα χρήματα, από λογαριασμό σε λογαριασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...