Κοινωνία

Ερμού: Ψώνια αντί για παραλίες προτίμησαν οι Αθηναίοι

Την προτίμησή τους στα ψώνια, από μια επίσκεψη στην παραλία, όπως έκαναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έδειξαν σήμερα (10/04) οι Αθηναίοι.

Μετά από πολύ καιρό, τα μαγαζιά ανέβασαν ρολά για πρώτη φορά Σάββατο και οι πολίτες δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεχυθούν στην Ερμού, η οποία «πλημμύρισε» από κόσμο.

Παρά τον καλό καιρό, οι Αθηναίοι αρνήθηκαν τις παραλίες και κατέβηκαν στο κέντρο για τα ψώνια τους.

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτά τα μαγαζιά στην Αθήνα και οι πολίτες προτίμησαν να συνδυάσουν τα ψώνια τους με μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, έδωσαν μια «ανάσα» στην αγορά, καθώς η εμπορική κίνηση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για «αποσυμπίεση» και χαλάρωση των μέτρων με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μέσω click away και click inside, ήταν περιορισμένη τις τελευταίες ημέρες.

Πλήθος κόσμου απαρνήθηκε έτσι τις παραλίες της Αττική, οι οποίες έσφυζαν από ζωή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έστειλε SMS στο 13032 και κατέβηκε για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας, θυμίζοντας εικόνες προ κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι καταστηματάρχες τηρούσαν τα μέτρα κατά της διασποράς της COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (12/04) για… ψώνια βγαίνουν επίσης η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα. Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα και με click inside και με click away.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την άλλη, κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζονται πυρετωδώς για το άνοιγμα των καταστημάτων τους με click away, ενώ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες στην Κοζάνη, όπου τα ρολά θα παραμείνουν κατεβασμένα.

Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την Κοζάνη

Υπενθυμίζεται ότι έκτακτη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στην Πολιτική Προστασία για σήμερα, αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στην Κοζάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή παραμένει πηγή έντονης ανησυχίας, καθώς αν και βρίσκεται σε σκληρό lockdown εδώ και αρκετό διάστημα, τα η κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη ούτε και την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εμπόρων.

Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης,Στέλιου Πέτσα, καθώς και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρος στη συζήτηση θα λάβουν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ,Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,Παναγιώτης Σταμπουλίδης,ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής,Αθανάσιος Πετραλιάς, ο εκπρόσωπός Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19,Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς επίσης και οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου,Μιχάλης ΠαπαδόπουλοςκαιΓιώργος Αμανατίδης.

Θα λάβουν, τέλος, μέρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης,Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Βελβεντού,Εμμανουήλ Στεργίου, οΔήμαρχος Βοΐου,Χρήστος Ζευκλής, ο Δήμαρχος ΕορδαίαςΠαναγιώτης Πλακέντας, ο Δήμαρχος Σερβίων,Χρήστος Ελευθερίου, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής, καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Κοζάνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...