Κοινωνία

Η Ερμού γέμισε: "Ο κόσμος διψάει να βγει" λένε οι έμποροι

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Ερμού, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

«Είμαστε ανοιχτά μετά από δύο μήνες, πιστεύουμε πως θα πάει καλά και θα έχει κόσμο. Θέλαμε πολύ να ανοίξουμε» αναφωνούν υπάλληλοι καταστήματος της Ερμού, μιλώντας στο Sputnik.

Όπως μας εξηγούν, η ημέρα ξεκίνησε με πέντε ραντεβού και αναμένουν να αυξηθούν τις επόμενες ώρες. Εκτιμούν, πάντως, ότι τις επόμενες μέρες θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Ο Κωνσταντίνος Ντάρας, υπεύθυνος καταστήματος στην Ερμού, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δέχονται αρκετά τηλέφωνα και βλέπουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες. Παραδέχεται ότι τον δυσκολεύει λίγο αυτό το σύστημα με το SMS στο 13032, το click away και το click inside, γιατί δεν υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση πολιτών οι οποίοι θα χαζέψουν στις βιτρίνες και θα μπουν να ψωνίσουν στο κατάστημα, αλλά από το να είναι κλειστά, είναι μια καλή κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ραγγάβης Αναστάσιος, επιχειρηματίας-έμπορος σε κατάστημα στην Ερμού, μας περιγράφει την αισιοδοξία του για το άνοιγμα του λιανεμπορίου: «Ο κόσμος διψάει να βγει να κάνει τις αγορές του» τονίζει. Συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση και μεγάλο ενδιαφέρον, αφού στο τηλεφωνικό κέντρο και στο e-mail έχουν δεχθεί πολλές παραγγελίες.

«Είναι πολύ σημαντικό για να μην κάνουμε πισωγύρισμα να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας» προειδοποιεί.

Το «παρών» στην Ερμού κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων έδωσε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Με SMS στο 13032, click away και click inside ανοίγουν τα καταστήματα

Τα εμπορικά καταστήματα σήκωσαν ξανά ρολά σήμερα σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Αχαΐα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη όπου η επιδημιολογική εικόνα κράτησε στη θέση τους τα «λουκέτα».

Οι καταναλωτές έχουν δύο τρόπους για να κάνουν τις αγορές τους, δηλαδή μέσω πώλησης εκτός του καταστήματος με ραντεβού (click away) και μέσω πώλησης εντός του καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Ακόμα, εντός των καταστημάτων θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο τους 20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H μετακίνηση των καταναλωτών προς τα συγκεκριμένα καταστήματα θα γίνεται με την αποστολή ενός SMS στο 13032, το οποίο θα έχει ισχύ για τρεις ώρες και μπορεί να γίνει μόλις μια φορά την ημέρα.

Το προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι από τη Δευτέρα έως το Σάββατο, από τις 07:00 έως τις 20:30.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ