Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: 3.228 κρούσματα και 73 νέοι θάνατοι σήμερα στην χώρα μας

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα και με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμερα (08/04).


Τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα στα «ύψη», ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη «εκτοξεύτηκαν» πολύ κοντά στο «μαύρο» ρεκόρ των 4.340, ήτοι τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.


Ανησυχητικά είναι, άλλωστε, τα νούμερα και για τους θανάτους , αλλά και για τους διασωληνωμένους.
Αυτά, καθώς η Ελλάδα παραμένει «κόκκινη», όπως καταδεικνύεται και από τον αναθεωρημένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που αποτυπώνει την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προξενεί, τελευταία, και η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, καθώς τα στοιχεία από τα λύματα δείχνουν πολύ υψηλές τιμές ιικού φορτίου, αντίστοιχες μάλιστα με αυτές του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Το «βλέμμα» στρέφεται πλέον στο πώς θα διαμορφωθεί η επιδημιολογική εικόνα, καθώς η σταδιακή άρση του lockdown βρίσκεται σε εξέλιξη.


Επόμενο βήμα αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου. Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με τη διενέργεια δύο self test τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους καθηγητές.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε, πάντως, τη διαφωνία του με το άνοιγμα των Λυκείων, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις θα φανούν τη Μεγάλη Δευτέρα.


Μάλιστα, ο ίδιος έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου», σημειώνοντας ότι αναμένει την κορύφωση περίπου στις 20 Απριλίου και υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας «κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία».

H γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

rosikos-stratos-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αρχή του τέλους! Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο ουκρανικό χωριό στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ -Δείτε το σε χάρτες

Ξεκίνησε η ρωσική προέλαση εντός του Ντνιπροπετρόφσκ και ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την...