Κοινωνία

Διώρυγα της Κορίνθου: Αγώνας δρόμου για την επαναλειτουργία της

Η Διώρυγα της Κορίνθου παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων και άπαντες οι αρμόδιοι θα ήθελαν να λειτουργήσει ξανά το ταχύτερο δυνατό. Το θέμα υπήρξε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο πρόεδρος, Παντελής Παντελίδης, και ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλειος Ανδρικόπουλος, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, και τον αναπληρωτή του, Στέφανο Γιουρέλη, στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ.

Στο έργο αποκατάστασης το οποίο αποτελεί ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου, συνδράμουν το υπουργείο Ανάπτυξης, διαθέτοντας πόρους ύψους 9 εκατ. ευρώ για τις απαραίτητες μελέτες και εργασίες αποκατάστασης και το υπουργείο Μεταφορών, λόγω της τεχνογνωσίας και μακράς εμπειρίας του, αναλαμβάνοντας την ανάθεση και επίβλεψη των έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που απικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών και συμφωνήθηκε η ανάγκη επίσπευσης των αναγκαίων εργασιών ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια η Διώρυγα, ενώ παράλληλα ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας των εργαζομένων στην ΑΕΔΙΚ για τις θέσεις εργασίας τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το Υπερταμείο το εγγυάται, θα σταθεί δίπλα τους», σημειώνοντας την ανάγκη να συστρατευθούν και οι ίδιοι στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της Διώρυγας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...