Κοινωνία

Αθλήτρια ενόργανης: "Μας κλειδώνανε για να μην φάμε"

Αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες, επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο την καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τον συγκεκριμένο χώρο. Θυμίζουμε ότι ήδη υπάρχει προκαταρκτική έρευνα για όσα έχουν καταγγελθεί από 22 αθλητές και αθλήτριες.

Η συγκεκριμένη αθλήτρια είπε στην ΕΡΤ3 και τον Κώστα Καντούρη: «Τρώγαμε οδοντόκρεμες ή από τα σκουπίδια γιατί μας είχαν κλειδωμένες στα δωμάτια». Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που μεταδόθηκε από το κανάλι:

Σύμφωνα με την επιστολή που έχει σταλεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα, καθώς επίσης και με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης της άσκησης, μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Επίσης, «Τα παιδιά έφταναν στα όρια της λιποθυμίας από την αφαγία, την εξάντληση και την καταπόνηση του οργανισμού τους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι αθλήτριες είχαν φτάσει στο σημείο να τρώνε την οδοντόκρεμα, διότι δεν άντεχαν την πείνα, καθώς και να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών στα ξενοδοχεία, όπου διέμεναν».

Για τις σεξοαυλικές παρενοχλήσεις αναφέρεται στην ίδια επιστολή: «Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγγάτο, ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν “πώς να κάνουν σωστά την άσκηση”».

Ο δικηγόρος των αθλητριών και των αθλητών της ενόργανης γυμναστικής, Αλέξανδρος Αδαμίδης μίλησε στην ΕΡΤ3 για τις καταγγελίες τους που αφορούν βία αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των αθλητριών και των αθλητών τόνισε ότι δεν είναι μόνο 22 τα θύματα τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, μέσω μιας ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες αθλητές.

Κάποια στιγμή μία αθλήτρια αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που είχε βιώσει και, γρήγορα στην ομάδα διαπίστωσαν πως υπάρχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν πολύ άσχημα βιώματα από προπονητές και προπονήτριες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ