Κοινωνία

Τέλη Μαΐου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού στην χώρα μας

Στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Από το τέλος Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού από 18 έως 59 κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, θα έχουμε καλύψει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού εντός του Ιουνίου με βάση και τις συμφωνίες της χώρας μας για τις προμήθειες των εμβολίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία των εμβολιασμών και το χρονοδιάγραμμα. Όπως είπε, μέχρι το τέλος του Απρίλη στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι άνω των 60 ετών.

Στη συνέχεια, εντός του Μάη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πολιτών που έχουν νοσήματα αυξημένου κινδύνου και έπειτα θα ανοίξει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Σε εκείνη τη φάση θα δούμε μήπως υπάρξει προτεραιοποίηση σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.877.000 εμβολιασμοί με μία δόση στη χώρα μας, ποσοστό που σύμφωνα με τον ίδιο ανέρχεται σε 11,56% του πληθυσμού. Στο μεταξύ, το 6,31% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ο εμβολιασμός σώζει ζωές» αναφερόμενος σε στοιχεία θανάτων ηλικιωμένων 80 έως 89 από την αρχή της χρονιάς. Όπως είπε, σημειώθηκαν 1.039 θάνατοι από τον ιό με τους 925 να είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 86 να έχουν λάβει έστω και τη μία δόση των εμβολίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ