Κοινωνία

Σταμπουλίδης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο (βίντεο)

Στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για το λιανεμπόριο αναφέρθηκε ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης προσθέτοντας ότι δεν έπρεπε να σταματήσει το click away

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA «δεν έπρεπε να κλείσει το click away στα καταστήματα. Στην ένδυση και στην υπόδηση, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί. Αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε».

Κληθείς να σχολιάσει τους περιορισμούς που παραμένουν σε ισχύ σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε «ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Αν διατηρήσουμε την αγορά σε μία τάξη, και δε δούμε ξανά συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε».

«Αν όμως δεν τηρούνται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να διασφαλίσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας» προειδοποίησε ο ΓΓ Εμπορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας για την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι «είναι αυτόνομο όργανο. Λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του σκοπού της. Έκανε μια εισήγηση, και τον πρώτο λόγο των έχουν οι υγειονομικοί».

«Πρέπει όμως όταν λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, όπως είναι οι επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο χρηματοδοτικό έχουμε» συμπλήρωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Τόνισε, δε, ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζει προτάσεις και η επιτροπή δίνει το πράσινο φως. Πριν ανακοινώσουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 του μήνα, πέρασε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων η πρόταση».

«Έχουμε δείξει και συνεχίζουμε να δείχνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιτροπή. Όπου χρειάζεται να παρέμβουμε το κάνουμε, για να διατηρηθεί η ισορροπία. Σε αυτή τη φάση πάρθηκε μια απόφαση που προφανώς έχει τους λόγους της. Εμπιστευόμαστε την επιτροπή και όπου χρειάζεται να κάνουμε διορθώσεις τις κάνουμε», πρόσθεσε για το ίδιο θέμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...