Κοινωνία

Μόσιαλος: "Χρειάζεται να γίνονται τεστ δυό φορές την εβδομάδα στα σχολεία"

Στο στοχευμένο testing αλλά και στη σημασία τους σε ομάδες όπως οι μαθητές αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τουλάχιστον άρχισαν να ακούνε πάλι και ελπίζω να συνεχίσουν με στοχευμένη χρήση των τεστ όπως πρότεινα προχτές. Χρειάζεται να γίνονται τεστ δυό φορές την εβδομάδα στα σχολεία και όχι μια».

Ο ίδιος σε προηγούμνη ανάρτηση είχε αναφέρει πως μόνο αν θα έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού στην Ελλάδα ή το 70%-75% των άνω των 50 ετών, θα επανέλθει η κανονικότητα στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της Generali σε συνεργασία με την Affidea, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του κέντρου Οικονομικών της Υγείας του London School of Economics, εστίασε στην ανάγκη μελέτης για την ανοσία του πληθυσμού και την παρακολούθηση της εξέλιξης των μεταλλάξεων του ιού, καθώς, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά,δεν αποκλείει και τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Δεκέμβριο.

Αυτό ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο,θα επηρεάσει σαφώς μικρότερες ομάδες πληθυσμού και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως τους αρνητές. Δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα της πανδημίας, αν οι εμβολιασμοί προχωρήσουν ομαλά.

Τουλάχιστον άρχισαν να ακούνε πάλι και ελπίζω να συνεχίσουν με στοχευμένη χρήση των τεστ όπως πρότεινα προχτές. Χρειάζεται να γίνονται τεστ δυό φορές την εβδομάδα στα σχολεία και όχι μια.

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Thursday, April 1, 2021
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ