Κοινωνία

Ποινική δίωξη στον 18χρονο για την κλοπή της BMW στα Λιόσια

Σωρεία κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου που προκάλεσε χθες, Πέμπτη τροχαίο ατύχημα στην οδό Λιοσίων, έπειτα από καταδίωξή του από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που ειδοποιήθηκαν ότι το όχημα που οδηγούσε ο δράστης ήταν κλεμμένο.

Εναντίον του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, διατάραξη συγκοινωνιών, σωματικές βλάβες από αμέλεια αλλά και για οπλοφορία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν σπρέι πιπεριού, δύο μαχαίρια και ένα κλομπ.

Ο κατηγορούμενος -που οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγει τους αστυνομικούς προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων πολιτών– φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

Η ανατροπή που προηγήθηκε

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, ο 18χρονος ήταν ανιψιός του ιδιοκτήτη πλυντηρίου που άφησε ο νόμιμος ιδιοκτήτης της BMW το πολυτελές αυτοκίνητο προκειμένου να του το πλύνουν.

Βλέποντας το πολυτελές και γρήγορο αυτοκίνητο, μπήκε στον πειρασμό να το πάρει για να κάνει μια βόλτα και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να το κλέψει, όπως τουλάχιστον είπε στους αστυνομικούς.

Επιστρέφοντας στο πλυντήριο στα Άνω Λιόσια για να παραλάβει το αυτοκίνητό του, ο ιδιοκτήτης δεν το βρήκε και κανείς δεν ήξερε να του πει πού βρίσκεται. Αμέσως βρήκε μέσω GPS ότι η BMW βρισκόταν σε κίνηση και μάλιστα σε πολύ μεγάλη απόσταση από το πλυντήριο και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αρχές εντόπισαν το αμάξι στο Σύνταγμα και ξεκίνησε η καταδίωξη που είχε τη γνωστή κατάληξη. Τέσσερις τραυματίες, ένα αυτοκίνητο διαλυμένο και όλους όσοι είδαν διά ζώσης το ατύχημα να επισημαίνουν ότι από θαύμα δε χάθηκε ανθρώπινη ζωή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ