Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μετά τον Κουφοντίνα ετοιμάζουν νέο χαμό με τους πρόσφυγες!

Αφού το θέμα Κουφοντίνα πήρε το δρόμο του, έπρεπε να βρεθεί κάτι άλλο. Μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο και συλλαλητήριο, στις 3μμ, με αφορμή την 21η Μαρτίου που είναι θεσμοθετημένη ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού!

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διεμήνυσε: “Να σώσουμε ζωές από τις δολοφονικές επιθέσεις Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη. Ανοίξτε τα σύνορα-κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, Ασυλο, στέγη, χαρτιά για όλους, Ολα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, Αμεσος εμβολιασμός των προσφύγων στα καμπ.

Στην συνέντευξη τύπου παρεμβαίνουν:

-Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής

-Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος ΣΕΗ

-Κώστας Καταραχιάς, ιατρός – πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Σάββα

-Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

-Άννα Στάμου, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος

-Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα»

-Αμπντούλ Κουντούς, Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα

-Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα «Ουράνιο Τόξο»

-Κατερίνα Θωίδου, ΚΕΕΡΦΑ – δημοτική σύμβουλος Νίκαιας -Ρέντη

-Βασίλης Κουκαλάνι, ηθοποιός – σκηνοθέτης, μέλος του ΣΕΗ

-Γιάννης Μαλινάκης, φοιτητής Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Ο κ.Παπαδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η πολιτική της δεν αποτελεί αποδοκιμασία της πολιτικής της Χρυσής Αυγής. Επίσης είπε πως υπάρχει προσπάθεια ηρωοποίησης των αστυνομικών και δαιμονοποίησης των διαδηλωτών και μίλησε για “ακραίες στιγμές καταστολής” και “δολοφονική” την Ομάδα “Δράση”. Είπε επίσης πως Φεβρουάριο-Μάρτιο έχουν γίνει τουλάχιστον 200 διαδηλώσεις στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ.Μπιμπίλας είπε “είμαστε ενάντια στον φασισμό και αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. “Είναι άνθρωποι, δεν είναι κάτι διαφορετικό από εμάς” τόνισε.

Ο κ.Καταραχιάς μίλησε για τεράστια αντικυβερνητική κινητοποίηση το τελευταίο δίμηνο που θα κορυφωθεί το Σάββατο και είπε πως “ η μαζικότητα του Σαββάτου θα φέρει εξελίξεις”.

Η κα Στάμου είπε πως υπάρχει ¨ένα μίσος διάχυτο στην ατμόσφαιρα” και είπε ακόμη πως “φοβούνται την αλληλεγγύη μας”. “Μαζί να κάνουμε την ρωγμή, να κάνουμε την διαφορά” πρόσθεσε.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ είπε “χωρίς αγώνα στους δρόμους δεν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα”. “Αφού μπορέσαμε να νικήσαουμε φασισμό, ρατσισμό, νεοναζί, Χρυσή Αυγή, μπορούμε να έχουμε και τα άλλα διακιώματά μας” διεμήνυσε.

Ο Αμπντούλ Κουντούς από την πλευρά του είπε πως πολλοί από την κοινότητά του είναι χωρίς δουλειά και ζήτησε νόμιμα χαρτιά.

https://www.facebook.com/keerfapage/videos/1839172356232716

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ