Κοινωνία

Πάλι χτύπημα στον ΣΚΑΙ-Οι ομοιότητες και οι διαφορές με το 2018 και το 2014 και η “επαναστατική γυμναστική” στην Αστυνομία

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το κύμα βίας στη χώρα μας. Το νέο χτύπημα στον ΣΚΑΙ μπορεί να μην είναι του βεληνεκούς του 2014 ή του 2018 πάλι στον ίδιο σταθμό, αλλά δείχνει ξεκάθαρα όπως το γράψαμε και πριν από λίγες μέρες , ότι η μέθοδος είναι ίδια με το παρελθόν και πως ποτίζεται εκ νέου το δέντρο της τρομοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο των ομοιοτήτων, η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ από όσα διαδραματίζονταν στην χώρα τις δύο προαναφερθείσες περιόδους.

Το 2018 πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ κατεγράφη σειρά περιστατικών με επιθέσεις κατά αστυνομικών ακόμη και μέσα στην αίθουσα δικαστηρίου! Ήταν Δεκέμβρης του 2018 όταν έλαβε χώρα τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε βόμβα στο κτήριο όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΪ και η εφημερίδα «Καθημερινή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ το 2014, τον Ιούλιο, είχαμε επίθεση με χειροβομβίδα και πάλι στον ΣΚΑΙ με την οργάνωση «Πυρήνες Μηδενιστών» να αναλαμβάνει την ευθύνη. Άλλη ομοιότητα; Η ανάληψη ευθύνης τότε μιλούσε για αλληλεγγύη στον Χριστόδουλο Ξηρό, ενώ έκαναν αναφορά και στον Νίκο Μαζιώτη δηλώνοντας ότι «κάθε σύλληψη αντάρτη πόλης, όπως η σύλληψη του Ν. Μαζιώτη, είναι ακόμα ένας λόγος για την όξυνση των επιθέσεων». Σήμερα το κλίμα είναι ανάλογο με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Σήμερα η “επαναστατική γυμναστική” από ταραξίες προς την Αστυνομία με κλιμακωτές επιθέσεις, στο δρόμο ή σε αστυνομικά τμήματα, αποτελεί απλά τα προεόρτια για κάτι πιο μεγάλο; Και τις προαναφερθείσες ημερομηνίες είχαμε αντίστοιχη “επαναστατική γυμναστική” σαν πρελούδιο για το τρομοκρατικό κρεσέντο που αναμενόταν να ακολουθήσει.

Και το ντόμινο είναι άκρως επίφοβο... Γιατί το χτύπημα στον ΣΚΑΙ το 2018 έμοιαζε εν πολλοίς με το τρομοκρατικό χτύπημα ένα χρόνο πριν στο Εφετείο, το οποίο με την σειρά του έμοιαζε με το χτύπημα του Απριλίου του 2017 στην Eurobank. Και ανάμεσα σε όλα αυτά είχαμε τότε και την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο για να μην ξεχνιόμαστε.

 

Το σκηνικό μοιάζει ίδιο... Η “Λερναία Ύδρα” της εγχώριας τρομοκρατίας είναι εδώ.

Και όσο οι πυρήνες της εγχώριας τρομοκρατίας παραμένουν ενεργοί η ανασφάλεια διαχέεται...

Η τηλεοπτική δημοκρατία

 

Όσον αφορά στην σημειολογία του σημερινού χτυπήματος, αυτή είναι κάτι παραπάνω από σαφής. Χτυπήθηκε κατά την άποψη των δραστών και των υποστηρικτών τους η “τηλεοπτική δημοκρατία” η οποία δείχνει την επιρροή της στον απλό πολίτη επιβάλλοντάς του απόψεις και παρέχοντάς του μασημένη τροφή.

Σε μια χώρα, που καρκινοβατεί και αδυνατεί να βρει διέξοδο εδώ και χρόνια, αλλά και πολλώ δε μάλλον εσχάτως με το θέμα του κορονοϊού, το πρώτο και τελευταίο λόγο στα πάντα έχει το άλλοτε αποκαλούμενο «χαζοκούτι». Πλάθει συνειδήσεις και αντί να εξημερώνει τα ήθη τα εξαγριώνει. Και όπως φαίνεται αυτό δίνει τροφή στους τρομοκράτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται πως η τρομοκρατία έχει ξαναχτυπήσει την “τηλεοπτική δημοκρατία”, πολλαπλασίως σοβαρότερα βέβαια, με παλιότερο χτύπημα στο MEGA.. Ήταν 8.30 το βράδυ, 15 Μαρτίου 1995 όταν οι τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη” χτύπησαν με δύο ρουκέτες τις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία.

Και σήμερα οι ταραξίες έχουν σημαία τον αρχιεκτελεστή της “17Ν”... Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δραματικές ώρες- Πλακώθηκαν ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών με τον Ουκρανό Α/ΓΕΕΔ Στρατηγό Α. Σίρσκι για την κατάρρευση του μετώπου (Βίντεο)

Ο ουκρανικός στρατός έχει υποχωρήσει από τουλάχιστον 11 οικισμούς-Οι Ρώσοι προελαύνουν από Χάρκοβο έως Λιμάν­-Δύο...