Κοινωνία

Νέα Σμύρνη: Δικογραφία για πέντε αδικήματα στους 11 συλληφθέντες

Για πέντε αδικήματα παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των σφοδρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ο νεαρός που καταγράφεται σε βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής και ήταν παρόντες.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι με τα κινητά τους μαγνητοσκόπησαν τον άνδρα να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου η αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι από χτες το βράδυ με προφορική εντολή του εισαγγελέα, στον οποίο αποστέλλεται η δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία και θα οριστεί ρητή δικάσιμος σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την δικογραφία και οι 11 κατηγορούνται για: βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα σωματικών βλαβών από κοινού, σωματικές βλάβες από κοινού, εξύβριση και παράβαση του άρθρου 285, που αφορά σε παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων γιατί στην κατοχή του βρέθηκε «ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένας σουγιάς», ενώ ένας ακόμα κατηγορείται και για απείθεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...