Κοινωνία

Τέσσερα εγκλήματα που η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσε να λύσει μέχρι σήμερα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμα και οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για τέλειο έγκλημα, όταν ο δράστης καταφέρνει να κρύψει όλα τα ίχνη που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ένα λάθος ή μια μικρή λεπτομέρεια θα λύσει το γρίφο, ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Στυγερά εγκλήματα τα οποία από ότι φαίνεται μελετήθηκαν πολύ καλά από τους ιθύνοντες πριν εκτελεστούν.

Για τέσσερα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία και αφορούν ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες, οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών προσπαθούν ακόμα και αυτή τη στιγμή να βρουν τη λύση. Πρόκειται για τις δολοφονίες δύο ανδρών και δύο γυναικών οι οποίες συγκλόνισαν το πανελλήνιο και αποτελούν ακόμα και αυτή τη στιγμή θέμα συζήτησης, καθώς οι δράστες κυκλοφορούν ανάμεσα μας, όπως γράφει ο Θανάσης Γερασιμίδης για το newsit.

Φάκελος: Ελευθερία Αγραφιώτη

Το Μάιο του 2016 η αγριότητα με την οποία σκότωσαν την Ελευθερία Αγραφιώτη προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη. Η γυναίκα που είχε εξαφανιστεί ένα μήνα νωρίτερα εντοπίζεται νεκρή σε υπόγειο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι. Η έντονη δυσοσμία που αναδύονταν από το χώρο στάθμευσης, εξαιτίας της προχωρημένης σήψης αποκαλύπτει ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Ο δολοφόνος κατάφερε να ακινητοποιήσει τη 69χρονη η οποία είχε βγει από το αυτοκίνητο της. Την οδήγησε στις σκάλες κι άρχισε να τη χτυπά με μανία. Η γυναίκα προσπάθησε να ξεφύγει, ωστόσο ο δράστης συνέχισε το απεχθές έργο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα σε μια λίμνη αίματος κακοποίησε σεξουαλικά τη γυναίκα και στη συνέχεια τη σκότωσε. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, κινήθηκαν προς κάθε κατεύθυνση. Εξέτασαν όλες τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή, πήραν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους της άτυχης γυναίκας, ενώ στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών μπήκαν και όσα άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις σε γυναίκες. Μέχρι στιγμής, όμως δεν έχουν φτάσει στα ίχνη του ανθρωπόμορφου τέρατος αφαίρεσε τη ζωή της Ελευθερίας Αγραφιώτη.

Ο εκτελεστής των οδηγών ταξί

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τις δύο επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί στην Κηφισιά. Ο δράστης που ακόμα και σήμερα δεν έχει ταυτοποιηθεί πυροβόλησε και σκότωσε έναν 52χρονος αυτοκινητιστή, ενώ από θαύμα γλίτωσε ένας 32χρονος οδηγός που τραυματίστηκε. Και στις δύο περιπτώσεις ο δολοφόνος κάθισε στη δεξιά πλευρά των πίσω καθισμάτων και με ένα όπλο που είχε φτιάξει ο ίδιος πυροβόλησε τα θύματα του. Η πρώτη επίθεση έγινε στις 11 Φεβρουαρίου του 2017 με θύμα τον 32χρονος οδηγό, ενώ η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου εναντίον του 52χρονου.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί ο δράστης δεν είχε αγοράσει κάποιο περίστροφο, καθώς προτίμησε να μετατρέψει ένα απλό αεροβόλο σε φονικό όπλο. Μέσω πληροφοριών από το διαδίκτυο το μετέτρεψε σε πιστόλι των 22 χιλιοστών, το οποίο μπορεί να έχασε μέρος της ισχύς του, ωστόσο άφηνε κανένα στοιχείο που θα οδηγούσε τους αστυνομικούς στους ανθρώπους που του το πούλησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις έρευνες που έκαναν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, δεν κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη ψυχοσύνθεση του δολοφόνου. Σε όσες κάμερες κι αν έψαξαν από τη διαδρομή που ακολούθησαν τα δύο ταξί στα οποία επιβιβάστηκε κάτι το οποίο θα τους έδινε το παραμικρό στοιχείο. Έτσι οι έρευνες τέσσερα χρόνια μετά οι έρευνες εξακολουθούν να βαδίζουν στο σκοτάδι.

Ενέδρα στο Κέντρο Υγείας

Την προπαραμονή των περασμένων Χριστουγέννων, οι υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας στα Καλύβια συγκλονίζονται, όταν εντοπίζουν έναν 60χρονο συνάδερφο τους να κείτεται νεκρός στο πάρκινγκ του κτιρίου που εργάζονται. Αμέσως ειδοποιούνται οι αστυνομικές αρχές οι οποίες καταφθάνουν στο σημείο και διαπιστώνουν, ότι το θύμα είχε δεχτεί τρεις σφαίρες. Τα κίνητρα των δραστών ακόμα παραμένουν ανεξιχνίαστα, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε η δολοφονία δεν υπήρχαν κάμερες αλλά ούτε αυτόπτες μάρτυρες.

Ο έλεγχος που έγινε στο κινητό τηλέφωνο του θύματος δεν έφεραν το παραμικρό στοιχείο που θα οδηγούσε τις έρευνες, ενώ οι καταθέσεις που πάρθηκαν από το συγγενικό και το φιλικό περιβάλλον του 60χρονου υπαλλήλου της γραμματείας του Κέντρου Υγείας των Καλυβίων έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί μιλούν για μια υπόθεση γρίφο η οποία δύσκολα θα δώσει δεδομένα που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονία με άρωμα κινεζικής μαφίας

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2020 σε δύσβατη περιοχή στα Βίλια της Αττικής ένας κυνηγός γίνεται μάρτυρας ενός φρικιαστικού θεάματος. Μέσα σε μια βαλίτσα εντοπίζει διπλωμένο το σώμα μιας γυναίκας σε προχωρημένη σήψη. Αμέσως στις αστυνομικές αρχές σημαίνει συναγερμός με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό λίγες ώρες αργότερα ότι το άψυχο σώμα ανήκει σε στην 38χρονη Κινέζα Lin Qiu Yun, η οποία είχε εξαφανιστεί σύμφωνα με τους οικείους της που προχώρησαν σε όλες τις διαδικαστικές ενέργειες από τις 17 Οκτωβρίου του 2021.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που ανέλαβαν τις έρευνες ψάχνουν ακόμα και τώρα να βρουν ένα στοιχείο του οποίο θα τους δώσεις την σωστή κατεύθυνση για τις έρευνες τους. Όσοι καταθέσεις κι αν έχουν πάρει από το περιβάλλον της 38ρονης γυναίκας που στην Ελλάδα έμεινες μαζί με τον κουμπάρο της, καθώς ο άνδρας της και η κόρη της διαμένουν στην Κίνα το μόνο που κατάφεραν να μάθουν είναι ότι θύμα επισκέπτονταν συχνά καζίνο και χαρτοπαικτικές λέσχες της Αττικής. Έτσι προς το παρόν οι έρευνες των αστυνομικών στρέφεται ακόμα και στο ενδεχόμενο πίσω από την δολοφονία να κρύβεται η κινεζική μαφία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...