Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: "Δεν χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα στην Αττική"

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, περιέγραψε ως «πολεμική» την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία βρίσκονται στα όριά τους.

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, επέμεινε στην «πολεμική ατμόσφαιρα» των νοσοκομείων, ενώ τόνισε πως υφίσταται μια μικρή αύξηση των ανθρώπων που χρήζουν διασωλήνωσης, το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν συγκρίνονται με άλλες χρονικές περιόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, υπενθύμισε πως τον Δεκέμβριο οι διασωληνωμένοι πανελλαδικά είχαν αγγίζει τους 620 «γονατίζοντας» το ΕΣΥ, ενώ χτες, Δευτέρα, ανέρχονταν σε 406, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αντίθετος στην ανάγκη υιοθέτησης νέων, σκληρότερων μέτρων προστασίας για την ανάσχεση της διασποράς ιδίως στην Αττική.

Όπως είπε, το βασικότερο είναι: «να αισθανθούμε πως οι κόποι μας δεν είναι μάταιοι, να επιμείνουμε και να υπομείνουμε», ενώ σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει καλύτερη επιτήρηση στην εφαρμογή τους.

Την ίδια στιγμή, εκτιμήσεις που επικαλείται ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός επισημαίνουν πως τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.000, κάτι που έχει να συμβεί από τις 23 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ