Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: "Το φετινό Πάσχα δεν θα έχει καμία σχέση με πέρσι"

Θετικός σε ό,τι αφορά στην αύξηση του αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αδικαιολόγητη» ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως ο αριθμός των 2.000 τεστ τον Φεβρουάριο δεν είναι ο ίδιος με του φθινοπώρου ή της Άνοιξης, με δεδομένο ότι προκύπτει από διαφορετικό αριθμό τεστ. «Τα τεστ είναι περισσότερα και αυτό είναι θετικό, διότι ανιχνεύουμε περισσότερους ανθρώπους και είναι ένας έξυπνος τρόπος να μαζεύουμε τη διασπορά της νόσου» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το τρίτο κύμα περιέχει και νέα στελέχη του ιού, τα οποία μεταδίδονται με ταχύτατα έως και 50% μεγαλύτερη από αυτή που μεταδιδόταν ο ιός πέρσι. «Το κύμα αυτό, στις χώρες τις οποίες βρήκε απροετοίμαστες, όπως η Πορτογαλία, έδωσε πολλές χιλιάδες νεκρούς και το δικό μας μέλημα είναι να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση. Κι αυτό συμβαίνει προς ώρας», τόνισε.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι σημαντικό να περιοριστεί η πανδημία τώρα, που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί. Και αυτό για να μη βρεθεί κυρίαρχο ένα στέλεχος, το οποίο δεν θα καλύπτουν σωστά τα εμβόλια. Μάλιστα, όπως είπε, περιμένουμε και ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς μέσα στον Μάρτιο –κάτι που σημαίνει πως στο τέλος του μήνα το ποσοστό ανοσίας θα έχει αυξηθεί στο 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το Πάσχα δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό»
Ερωτηθείς για το Πάσχα, εξήγησε πως δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό και υπογράμμισε πως τώρα, στο τέλος της προσπάθειας, δεν πρέπει να σταματήσουμε.

«Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα έχουν διαφορετικό επίπεδο μέτρων, αλλά έχουν το ίδιο επίπεδο ιικού φορτίου όπως φαίνεται από τα λύματα. Ίσως χρειαζόμαστε λιγότερα μέτρα στην Αττική και περισσότερα στη Θεσσαλονίκη. Μπορούμε να προχωρήσουμε αισιόδοξα», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι, το λιανεμπόριο μπορεί να είναι ανοικτό χωρίς να επηρεάσει την πορεία της πανδημίας, όπως συνέβη άλλωστε και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...