Αττική
Κοινωνία

Κορονοϊός - Αττική: Πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνε σήμερα, καθώς τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2000, με την επιδημιολογική εικόνα να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην Αττική, γεγονός που επιβάλλει όχι μόνο την παράταση του lockdown και την εντατικοποίηση των ελέγχων, αλλά και εισηγήσεις για αυστηροποίηση των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητήθηκε η επιδημιολογική εικόνα του Λεκανοπεδίου και συζητήθηκαν τα νέα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και η ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των μέτρων που εξετάζονται βρίσκεται η καταχρηστική χρήση του κωδικού 6 στα SMS, η μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ο πλημμελής ή και ανύπαρκτος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και οι συχνές διαδημοτικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα μέτρα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του κωδικού «6», δηλαδή να μην ισχύει για μετακινήσεις με αυτοκίνητα και μηχανάκια από δήμο σε δήμο αλλά μόνο για όσους μετακινούνται με τα πόδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...