Κοινωνία

Όταν ο Λιγνάδης μιλούσε για τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στις ΗΠΑ

Όταν πριν από μερικά χρόνια, και συγκεκριμένα στα τέλη του 2017, είχε ξεσπάσει στην Αμερική το σκάνδαλο περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων από την πλευρά του σπουδαίου ηθοποιού Κέβιν Σπέισι, είχε προκληθεί σεισμός. Οχι μόνο στο Χόλυγουντ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Οπως θυμόμαστε, ο Κέβιν Σπέισι είχε κατηγορηθεί για περισσότερες από 30 περιπτώσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Εκείνη την περίοδο, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ερωτηθεί για τα όσα ακούγονται στο χώρο της showbiz και είχε κάνει αίσθηση ο τρόπος που αντιμετώπιζε το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον διάσημο αμερικανό ηθοποιό

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, είχε μιλήσει στη Real Life και με κατηγορηματικό τρόπο, ξεκαθάρισε πως δεν έχει πέσει ο ίδιος ποτέ θύμα σεξουαλικού εκβιασμού ούτε έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, γιατί αυτά το θεωρεί «αναξιοπρεπές και μικροπρεπές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν παραλείπει επίσης να αναφερθεί και στην περίπτωση του Σπέισι, χαρακτηρίζοντας το συμβάν μια, ως μια θλιβερή οπερέρτα: «Από τη μία το αγόρι που είχε βρεθεί στο πάρτι με τον Spacey πάνω του, γιατί δεν αντέδρασε τότε; Γιατί δεν βγήκε να τον καταγγείλει;

Μπορεί γιατί ήταν μικρός και φοβήθηκε. Πώς βρέθηκε σε εκείνο το πάρτι; Πού ήταν οι δικοί του; γιατί τόσα χρόνια δεν μίλησε; Γιατί τώρα; Γιατί έγινε “μόδα” να καταγγέλουν τις όποιες σεξουαλικές παρενοχλήσεις;

Όταν με παρενοχλήσεις θα βγω να το φωνάξω. Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα. Δεν θα το θυμηθώ χρόνια μετά –είτε πρόκειται για το αγόρι αυτό, είτε για τις ηθοποιούς που παρενοχλήθηκαν από τον Weinstein. Είναι άθλια η σεξουαλική παρενόχληση, άρα οφείλεις να την καταγγείλεις την ίδια στιγμή, για να μη συμβεί σε άλλους… Και από την άλλη ο Spacey βγήκε να δηλώσει ομοφυλόφιλος για να δικαιολογήσει την πράξη που λέγεται ότι έκανε, τονίζοντας πως ήταν μεθυσμένος και δεν… θυμάται; Για αυτό κάνω λόγο για θλιβερή οπερέτα».

Στη συνέχεια, σε παρατήρηση του δημοσιογράφου πως η «σεξουαλική παρενόχληση παίζει πια… πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικαιρότητα» εκείνος σχολίασε:

«Ότι τι; Ότι δεν το γνωρίζουμε πως υπάρχει σε όλες τις δουλειές; ∆εν ξέρουμε πως πολλοί προσπαθούν µέσω της όποιας εξουσίας τους να “εκβιάσουν” σεξουαλικά υφιστάμενούς τους; Ή δεν ξέρουμε πως κάποιοι-κάποιες, προκειµένου να ανέλθουν, ‘προσφέρονται’ σεξουαλικά; ∆εν πάνε κάποιες µε μίνι σε συνεντεύξεις µε στελέχη για να κερδίσουν την όποια θέση; ∆εν κοιµούνται νέα κορίτσια µε εκδότες-καναλάρχες-διευθυντές τραπεζών κ.λπ. για να κερδίσουν ‘πόντους’ στο χώρο τους; Πέφτουμε από τα σύννεφα που γίνονται αυτά; ∆εν τα γνωρίζουμε; Τα ξέρουμε καλά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...