κοριτσάκι
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χανιά: Θείος ασελγούσε στις ανήλικες ανιψιές του 7 και 11 ετών

Στοιχεία που προκαλούν σοκ ήρθαν στο φως χθες για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος δύο κοριτσιών ηλικίας (σήμερα) 10 και 14 ετών από 55χρονο συγγενικό τους πρόσωπο, στα Χανιά.

 

Στη φυλακή

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο παιδιών Ευτύχης Μαυρογένης, υπάρχουν ευθύνες και σε άτομο της οικογένειας του 55χρονου που φέρεται να γνώριζε για τις αρρωστημένες ορέξεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το πρόσχημα αθώου παιχνιδιού, τα δύο κορίτσια από την ηλικία των 7 και 11 ετών αντίστοιχα, ανέχονταν τις ασελγείς πράξεις σε βάρος τους από τον 52χρονο τότε θείο τους για διάστημα τριετίας χωρίς να είναι σαφής η συχνότητα των πράξεών του.

«Ενα στενό οικογενειακό μέλος, έπαιρνε τα παιδιά και τα πήγαινε στον θείο για να παίξουν. Συνειδητά» είπε ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων κ. Μαυρογένης.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να εξομολογηθούν στους γονείς τους πως ο θείος τον οποίο εμπιστεύονταν, δεν ήθελε απλώς να παίξει μαζί τους.

Σύλληψη με το… εξιτήριο

Από την πρώτη καταγγελία των γονέων μεσολάβησε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και η νοσηλεία του 55χρονου σε ψυχιατρική κλινική. Μόλις πήρε εξιτήριο, η εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθεί καθώς κρίθηκε επικίνδυνος.

Όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Ευτύχης Μαυρογένης κυριολεκτικά σοκάρουν. «Ενας άντρας 55 ετών να παίρνει τα παιδιά και να παίζουν μόνοι τους μέσα σε ένα δωμάτιο αναμφίβολα είναι ένα προβληματικό στοιχείο.

»Ενα παιδί που κάποιος τα χαϊδεύει και τα θωπεύει βιώνει με διαφορετικό τρόπο κάποιες πράξεις. Με τη σωματική βία που τους ασκούσε, με τη ρώμη και κάνοντας κατάχρηση της ιδιότητας του θείου , είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό αυτό γεγονός» σημείωσε.

Οι οικογένειες των θυμάτων δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Εμείς ως γονείς αυτών των αθώων ψυχών των παιδιών μας πέραν από την οδύνη και την πραγματική στεναχώρια που βιώσαμε τις τελευταίες βδομάδες που ανακαλύψαμε τις εγκληματικές ενέργειες αυτού του εγκληματία με τα άρρωστα ένστικτα του, ευελπιστούμε τα δικά μας παιδιά να είναι τα τελευταία, που γίνονται θύματα αρρωστημένων στο μυαλό ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


»Δυστυχώς για εμάς την ευθύνη την έχει και το οικογενειακό περιβάλλον του που ανεχόταν, γνώριζε, σιωπούσε και αδιαφορούσε για τις συνέπειες των πράξεων ενός κοινού εγκληματία.

»Γι΄ αυτό και δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ. Στην συνείδηση μας τους θεωρούμε συνυπεύθυνους, και θα επιδιώξουμε να λάβουν ορισμένοι εξ΄ αυτών το νομικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Ο δικηγόρος τους, εξάλλου, Ευτύχης Μαυρογένης δήλωσε χθες ότι προτίθεται να υποβάλλει αίτημα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου καθώς όπως είπε «υπάρχουν και συνεργοί σ’ αυτήν την υπόθεση και θα πρέπει να τεθούν κάτω από τη διαδικασία του ελέγχου της δικαιοσύνης».

Ο 55χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις πράξεις του, οδηγήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στις Φυλακές Τριπόλεως. 

https://youtu.be/abeGobCOeTw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...