Κοινωνία

«Βροχή» οι καταγγελίες κατά ηθοποιών – Τι ανακοίνωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα το Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τον πρόεδρό του Πασχάλη Τσαρούχα να δηλώνει στο Sputnik ότι κάθε ημέρα προστίθενται καταγγελίες, ενώ η επόμενη ανακοίνωση του ΣΕΗ θα αφορά αποφάσεις για διαγραφές μελών. 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαρούχας, οι καταγγελίες έγιναν τηλεφωνικά, ενώ χαρακτήρισε την διαδικασία δυναμική και εν εξελίξει. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι κάθε ημέρα προστίθενται νέες καταγγελίες, ενώ ζητήθηκε από τους καταγγέλλοντες να κάνουν την αναφορά τους γραπτώς.

Το Πειθαρχικό θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, ενώ ανέφερε ότι «έχουμε πολύ δουλειά».

Ξεκαθάρισε ότι το Σωματείο δεν μπορεί να δίνει πληροφορίες για τις καταγγελίες ούτε για την ποσότητα ούτε για την ταυτότητα αυτών που κάνουν τις καταγγελίες αλλά αυτών σε βάρος των οποίων γίνονται.

Ο κ. Τσαρούχας εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η επόμενη ανακοίνωση θα αφορά τις αποφάσεις του Πειθαρχικού για διαγραφές και συστάσεις σε μέλη.

«Η επόμενη φορά που θα μιλήσουμε είναι όταν θα αποφασίσουμε τις ποινές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει εσωτερικός κανονισμός που μας απαγορεύει να κάνουμε οποιαδήποτε διαρροή. Τα ονόματα που ακούγονται έχουν διαρρεύσει όχι από το ΣΕΗ αλλά από τους δικηγόρους όσων προβαίνουν σε καταγγελίες» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι οι περισσότερες καταγγελίες από τις 1.000 που έχουν γίνει, είναι προφορικές, ενώ έχει ζητήσει να γίνονται γραπτώς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
 

«Σεβόμενοι εξίσου, τόσο τα μέλη που επιλέγουν να μιλήσουν ανοιχτά και δημόσια, όσο όμως και τα μέλη που απευθύνονται αποκλειστικά στο Σωματείο και θέλοντας να υπερασπιστούμε τις καταστατικές διαδικασίες του σωματείου μας, από τις οποίες δεσμευόμαστε και οι οποίες απαιτούν εμπιστευτικότητα, εχεμύθεια και σε κάθε περίπτωση αυστηρή τυπικότητα στην τήρηση τους, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ δηλώνουν ότι από την πλευρά μας δεν νομιμοποιούμαστε να θέσουμε σε γνώση οποιουδήποτε τρίτου, οποιοδήποτε στοιχείο αφορά σε θέματα που σχετίζονται με καταγγελίες ηθοποιών.

Οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση από το σωματείο μας θα λαμβάνει χώρα με έγγραφες δηλώσεις, όταν οι καταστατικές διαδικασίες ολοκληρώνονται και λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0

Πτέραρχος Ιατρίδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Belharra

Γιατί λέει πως "εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στις τακτικές και τις μεθόδους αντίδρασής μας"-Ειδική ανάλυση για...