Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Lockdown από τις 6 το απόγευμα στην Αττική ''βλέπει'' ο Σύψας!

Για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Αττική μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, αναφέροντας πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Σύψας δήλωσε πως σήμερα η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές. Σημείωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι' αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής ανέφερε πως προκρίνεται το άνοιγμα μόνο της Γ' Λυκείου, παρόλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής ότι δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια. 

 Υπό αυτό το πρίσμα, η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων φαντάζει ως μονόδρομος για αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής, καθώς στο επιδημιολογικό αποτύπωμα του λεκανοπεδίου δεν έχει ακόμη διαφανεί τυχόν επιδείνωση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και την επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης νυχιών. Άγνωστη παραμένει προσώρας και η «συνεισφορά» των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στην καθημερινή καταμέτρηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τη στιγμή που ο υψηλός βαθμός μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπερπολλαπλασιάσει κρούσματα και εστίες διασποράς μαζί. 

 

Click away και απαγόρευση από τις 6

 

Στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και το σενάριο της λειτουργίας μόνο των Γυμνασίων, ενώ η αγορά επιστρέφει – όπως όλα δείχνουν – σε καθεστώς click away και ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης σε click in shop. Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, το επικρατέστερο σενάριο είναι να διατηρηθεί το ωράριο από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, ωστόσο στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών έχουν πέσει προτάσεις για περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ακόμη και στην Αττική.

 

Στόχος της κυβέρνησης πάντως – όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη – παραμένει να κρατά τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Και αυτό είναι που θα γίνει και σήμερα, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, κατέληγαν τα ίδια στελέχη.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...