Κοινωνία

Το έργο των 5.000.000 ευρώ που θα αλλάξει την Αλαμάνα

Πέντε εκατομμύρια ευρώ για ένα σημαντικό έργο από το Δήμο Λαμιέων που θα αναδείξει τον ιστορικό τόπο της Αλαμάνας και θα τον συνδέσει μελλοντικά με Θερμοπύλες και Γοργοπόταμο, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το ιστορικό τρίγωνο Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος, που αποτελεί κομβικό σημείο διαχρονικής συνάντησης αγώνων των Ελλήνων κατά την εξέλιξη των αιώνων.

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας της Αλαμάνας και τη δημιουργία Κτιρίου ιστορικής ενημέρωσης Αλαμάνας.

Στο πλευρό του Δήμου Λαμίεων και η Περιφέρεια Στερεάς που συμμετέχει στη χρηματοδότηση του εμβληματικού αυτού έργου. Μάλιστα ο Φάνης Σπανός έκανε παρέμβαση στο σημερινό διαδικτυακό Δ.Σ. Λαμιέων και ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος τον ευχαρίστησε για την άμεση και ουσιαστική για την υλοποίηση του ιστορικού και εμβληματικού αυτού έργου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ορίστηκαν οι εκτιμητές, έτσι ώστε ο δήμος να προχωρήσει άμεσα στην αγορά της αναγκαίας έκτασης και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιδιαίτερα μεγάλης παρέμβασης στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία προβλέπει την ανακατασκευή της γέφυρας της Αλαμάνας έτσι όπως υπήρχε στο παρελθόν, ενώ παράλληλα ανακατασκευάζουμε  το Χάνι της Αλαμάνας, από το οποίο βεβαίως δεν έχει απομείνει τίποτα.

Με  βάση τη μελέτη δημιουργείται η γέφυρα έτσι όπως υπήρχε στο παρελθόν, κατασκευάζονται οι προσβάσεις μαζί με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις φιλοξενίας, όπως επίσης και Κέντρο ενημέρωσης στη θέση, όπου στο παρελθόν υπήρχε το παλιό Χάνι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...