Κοινωνία

Κορονοϊός -Σαρηγιάννης: Πιθανό τον Μάρτιο να χρειαστούν νέα «σκληρά μέτρα»

Στις μεταλλάξεις του κοροναϊού που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας και πώς αυτές επηρεάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως «τα μεταλλαγμένα στελέχη του κοροναϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη».

Ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, λέγοντας πως «κοκκινίζει», ενώ ανέφερε πως για την εν λόγω εξέλιξη ευθύνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως, βάσει των προγνωστικών του μοντέλων, τέλη Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κοροναϊού ημερησίως, ενώ τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα στα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα». «Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση… Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Γιατί η Αττική κοκκινίζει και πάλι


«Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, τονίζοντας πως «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% – 20%». Παράλληλα, δήλωσε πως η αύξηση αυτής της κινητικότητας τον ανησυχεί «περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα».

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης επανέλαβε στο OPEN πως θα πρέπει στα Μέσα Μεταφοράς να μπει ένα σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...