Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Η γυναίκα του Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει δολοφονία

Σε μυστήριο μετατρέπεται η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες απεβίωσε παραμένουν θολές, οι μαρτυρίες ασαφείς και πλέον έχουμε και καταγγελίες από τον οικογενειακό χώρο του αποθανόντα ακόμα και για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η οικογένεια του 78χρονου Σήφη Βαλυράκη, που βρέθηκε νεκρός στον Ευβοϊκό κοντά στην περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή, υπάρχει εμπλοκή κι άλλου σκάφους που έπλεε στα ίδια νερά τις επίμαχες ώρες.

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η οικογένειά του, αλλά και μαρτυρίες, φαίνεται πως ο 78χρονος πριν καταλήξει στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο, είχε δεχθεί παρενόχληση από άλλο σκάφος στο δικό του, με αποτέλεσμα πιθανότατα να προέκυψε κυματισμός που οδήγησε στην πτώση του στο νερό όπου και επήλθε το μοιραίο.

Δείτε την επιστολή της κυρίας Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη προς τον υπουργό Ναυτιλίας: 

Το πόρισμα του ιατροδικαστή 

Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από «θλων και τέμνον όργανο» υπέστη ο Σήφης Βαλυράκης, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το πόρισμα, o 77χρονος πρώην υπουργός, έχοντας υποστεί αυτά τα τραύματα έχασε τις αισθήσεις του με συνεπακόλουθο τον πνιγμό. Σύμφωνα με τον κ. Καλογριά δεν είχε προηγηθεί καρδιακό επεισόδιο.

Ως θλων και τέμνον όργανο στην περίπτωση του πρώην υπουργού ορίζεται η προπέλα σκάφους. Ωστόσο, αυτό που πρέπει τώρα να διαπιστωθεί είναι αν τα μοιραία τραύματα προκλήθηκαν από την προπέλα του δικού του ή άλλου σκάφους, πράγμα που μπορεί να δερευνηθεί εργαστηριακά. 

Τι περιγράφουν δύο αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το Λιμενικό εξετάζει δύο μαρτυρίες που έχει, από δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρώτος δήλωσε ότι είδε το σκάφος «να φέρνει σβούρες» οπότε οι Λιμενικοί θεωρούν ότι αυτός ήταν ο λόγος που προκλήθηκαν από την προπέλα τα μοιραία κτυπήματα.

Ο άλλος μάρτυρας κατέθεσε ότι το είδε το σκάφος να κατευθύνεται προς το «Νησί των Ονείρων» ή Πεζονήσι. Όταν εντοπίστηκε, προασαραγμένο, η μηχανή του ήταν στο πρόσω, ήταν σε λειτουργία. Μέσα σε αυτό βρέθηκαν δύο ψαροντούφεκα.

Όσο για τον λόγο της πτώσης του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα οι Λιμενικές αρχές εκτιμούν είτε ότι γλίστρησε είτε ότι είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ο πρώην υπουργός αντιμετώπιζε ένα καρδιακό πρόβλημα. Όλα θα φανούν από την ιατροδικαστική εξέταση σε κάθε περίπτωση.

Το Λιμενικό αποκλείει το ενδεχόμενο το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη να κτυπήθηκε από άλλο, καθώς και το σενάριο να κολύμπησε. Η σορός παρασύρθηκε στο νησάκι από τους νοτιάδες που έπνεαν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ