Βατόπουλος
Κοινωνία

Βατόπουλος: Μας ανησυχούν οι ουρές έξω από τα εμπορικά καταστήματα

Την ανησυχία του για τις εικόνες με τις ουρές και τον συνωστισμό έξω από τα εμπορικά καταστήματα μετέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Προφανώς υπάρχει ανησυχία για αναζωπύρωση των κρουσμάτων» είπε το μέλος τη επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με αφορμή τις εικόνες έντονης κινητικότητας.

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα «να γίνει εισήγηση για κλείσιμο του λιανεμπορίου» καθώς, όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 «αυξημένη κινητικότητα σημαίνει αυξημένα κρούσματα».

Υπογράμμισε δε, πως η επιτροπή είχε τονίσει ότι μοναδική προϋπόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν η τήρηση του δίωρου. Κάλεσε παράλληλα, την Πολιτεία να βρει έναν τρόπο, ώστε να μπορεί να τηρηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη του κορονοϊού ο κ. Βατόπουλος δήλωσε ανήσυχος καθώς έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας δεκάδες κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο «να γίνονται περισσότερα τεστ και αυστηρότερα μέτρα».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να επηρεαστεί, λόγω της μετάλλαξης. Όμως, όπως τόνισε, «καθυστερώντας τους εμβολιασμούς δίνουμε την ευκαιρία να μεταλλάσσεται και να εξαπλώνεται».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ