γυμνάσιο
Κοινωνία

Μόσιαλος: Μάλλον θα πρέπει να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τις επόμενες ημέρες

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, εξέφρασε την πεποίθησή του πως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ελλάδας θα μπορούσαν να χτυπήσουν και πάλι κουδούνι το επόμενο άμεσο διάστημα.

 

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, αν και δεν διαθέτει τα πλήρη στοιχεία, είναι σίγουρα ευνοϊκότερα σε σχέση με άλλες τις χώρες και «μάλλον θα πρέπει να ανοίξουν γυμνάσια λύκεια τις επόμενες ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, επεσήμανε πως τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν είναι καινούργια σαν ιδέα, ενώ για παράδειγμα στην Αφρική είναι απαραίτητο για τον κίτρινο πυρετό, ενώ η Ελλάδα μπορεί «να τα ζητήσει μόνη της».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα πιστοποιητικά είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχετίζεται με το τι στοιχεία συλλέγονται, αλλά όπως είναι γνωστό μέχρι στιγμής απαιτείται μόνο το ονοματεπώνυμο και αν κάποιος έκανε εμβόλιο: «τίποτα άλλο» τόνισε και πρόσθεσε πως οι αεροπορικές εταιρίες ξέρουν πολλά περισσότερα για τις ζωές μας.

Διεμήνυσε μάλιστα πως πρέπει να υπάρχει συναίνεση και μίνιμουμ καταγραφή προσωπικών δεδομένων.

Τέλος, για το μεταλλαγμένο στέλεχος της COVID-19 σημείωσε πως δεν είναι πιο θανατηφόρο, αλλά πιο μεταδοτικό κατά 30 με 50% ενώ ανησυχία προκαλεί πως ο αριθμός των ασυμπτωματικών είναι ίδιο με τους συμπτωματικούς και κάτι παρόμοιο παρατηρείται σε έφηβους και ενήλικες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ