Κοινωνία

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Ξέσπασμα της μητέρας κατά του σταθμάρχη

Ένα 24ωρο προτού απολογηθούν οι ανήλικοι δράστες για το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού σε βάρος του σταθμάρχη στο μετρό, η μητέρα των ανήλικων παιδιών σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ την ίδια στιγμή, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός ο οποίος λειτούργησε υπέρ τους, τονίζει  ότι θα γίνει «σκύλα» για τα παιδιά της, χαρακτηρίζοντας δε ψευδή τα όσα είπε ο «τραμπούκος», όπως τον αποκάλεσε, σταθμάρχης.

Ύστερα από τα σοκαριστικά  λόγια του σταθμάρχη για τις κλωτσιές που κόντεψαν να τον αφήσουν ανάπηρο και για τον ανελέητο ξυλοδαρμό που υπέστη από τα παιδιά για μια μόνο παρατήρηση, η μητέρα του 17χρονου και 15χρονου δήλωσε στο Mega τα εξής:  «Θα γίνω σκύλα για τα παιδιά μου, θα τα υποστηρίξω μέχρι τέλους, γιατί ξέρω τι παιδιά έχω. Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. Χειροδίκησε στον μεγάλο, ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης. Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν».

«Εγώ τα ρώτησα για αυτό στο λέω. Κανονικά και αποτυπώματα, 3 φορές τους πήρανε κιόλας», είπε μιλώντας στο Tlive ο πατέρας των ανήλικων. «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια» Διέψευσε ότι είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε συμμορίες «επειδή φοράνε τα ίδια ρούχα». «Μα είναι δυνατόν;» σχολίασε και συνέχισε: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια παιδιά. Τώρα πως έγινε αυτό τι να σας πω. Ήταν η κακιά στιγμή; Αυτό. Πάλι καλά πραγματικά δηλαδή που είναι καλά ο άνθρωπος. Τώρα του ανθρώπου… Δεν τον έχω δει από κοντά, θα του το πω εννοείται, να του πω και περαστικά». «Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του. Η Ελληνική δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της ό,τι είναι να κάνει δεν είπαμε ότι ήταν σωστό αυτό που κάνανε. Δεν ξέρω πώς εκείνη την ώρα; Φοβηθήκανε; Αρχίζω σήμερα και μαζεύω χαρτιά για να δείξω τι είναι τα παιδιά. Τα σχολεία τους, φροντιστήρια, ιδιαίτερα, proficiency έχει ο μεγάλος. Η γειτονιά έχει πέσει από τα σύννεφα. Μου λένε αποκλείεται. Οι φίλες τους, οι συμμαθητές τους όλοι. ».  Από την πλευρά της η μητέρα των δύο ανηλίκων σημείωσε ότι «αυτό που μας ενδιέφερε αρχικά είναι να δούμε ότι ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του. Ό,τι έγινε, έγινε τώρα και δεν μπορεί δυστυχώς να αλλάξει. Σημασία έχει να φανεί η αλήθεια τώρα. Τα παιδιά φορούσαν μάσκα, την είχαν κατεβασμένη γιατί έπιναν αναψυκτικό. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο, τα παιδιά μου. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όποιος δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που νιώθω και περνάω».

Ενώ οι δύο ανήλικοι δράστες ετοιμάζουν τις απολογίες τους, αποκαλύπτεται ότι ακόμη ένα πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση. Παράλληλα, νέο βίντεο-ντοκουμέντο του Mega βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Δείχνει τις κινήσεις των δύο ανηλίκων λίγα λεπτά μετά την άγρια επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια. Τα πρόσωπά τους καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας.



Τα δύο αδέλφια περιμένουν τον συρμό για το Μοναστηράκι ψύχραιμα, σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μάλιστα, συνεχίζουν να μην φορούν μάσκες και κρατούν αναψυκτικά.

Οι εικόνες αυτές, σε συνδυασμό με πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί για τα αδέλφια ηλικίας 15 και 17 ετών, αποτέλεσαν τα σημεία κλειδιά για τη σύλληψή τους.

Οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ μέχρι την Τρίτη όταν και θα απολογηθούν.

Την ίδια στιγμή η μητέρα τους, με μήνυμά της στο Facebook, πέρασε το δικό της μήνυμα πως βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών της. 

Ο 26χρονος ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, επίσης, όχι μόνο δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του αλλά ήταν εκείνος που τους έδινε οδηγίες για το πώς θα κινηθούν, χρησιμοποιώντας και κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας.

Ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της αστυνομίας.

Το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OPEN TV, εκτός της μητέρας και του αστυνομικού, εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, φιλικό ή συγγενικό της μητέρας των αδελφών, με τον οποίο και συνομιλούσε σχεδόν καθημερινά.

Στις συνομιλίες της μητέρας που περιέχονται στη δικογραφία, το πρόσωπο ακούει τους φόβους της γυναίκας για τη σύλληψη των αδελφών, χωρίς ωστόσο να τη συμβουλεύει, σε καμία από αυτές τις συνομιλίες, να παραδοθούν οι ανήλικοι.

Ταυτόχρονα, οι συνομιλίες του αστυνομικού με τη μητέρα που επίσης υπάρχουν στη δικογραφία, «καίνε» τον ειδικό φρουρό, αφού σε μία από αυτές τη συμβουλεύει οι ανήλικοι να μην βγουν καθόλου από το σπίτι, ενώ χρησιμοποιεί και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ