Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

"Παταγώδης η αποτυχία του click away" υποστηρίζουν οι έμποροι

Με το Click away να βρίσκεται σε ισχύ, αναταραχή έχει προκαλέσει στον εμπορικό – και όχι μόνο – κόσμο η πληροφορία ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με επιστολή που φέρεται να έχει αποστείλει προς τον Πρωθυπουργό γνωστοποιούσε την πρόθεσή της να ανοίξει τα καταστήματα στις 18 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές αναρτήσεις που έγιναν κοινοποίηση από χιλιάδες χρήστες του facebook απευθύνεται πρόσκληση για «επανάσταση» αυτή την Παρασκευή, 18 του μηνός, ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα από 200 τ.μ. και κάτω, σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ του το GRTimes.gr.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής:
«Η Επανάσταση ξεκινά από την Κρήτη και το μήνυμα των Κρητικών είναι σαφές… Παίρνουμε τις Ζωές μας πίσω… Υγεία χωρίς εργασία δεν υπάρχει!!!

«Εμείς στην Κρήτη θα ανοίξουμε την αγορά και τα καταστήματα από 200 τ.μ. και κάτω στις 18 Δεκεμβρίου 2020 με αίσθημα ευθύνης και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων», αναφέρει σε νέα επιστολή που φέρεται να έχει στείλει στον Πρωθυπουργό η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ διαφωνώντας και στην τελευταία απόφαση της Κυβέρνησης για «τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου» μόνο με τη μέθοδο του click away…».

Όπως εξήγησε μιλώντας στο GRTimes.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Νίκος Τσαμανδούρας, το παραπάνω κείμενο ήταν το προσχέδιο μιας επιστολής, που προτάθηκε στην Ομοσπονδία να σταλεί προς τον Πρωθυπουργό. «Τελικώς, αυτή η πρόταση και η αναφορά περί ανοίγματος της αγοράς στις 18 Δεκεμβρίου μόνο στην Κρήτη απορρίφθηκε από την Ομοσπονδία. Στις 14 Δεκεμβρίου εστάλη τελικώς ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου», τονίζει ο κ. Τσαμανδούρας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι προφανώς το προσχέδιο της επιστολής διέρρευσε με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Το «κάλεσμα σε επανάσταση» που απευθύνεται μέσω social media με αφορμή το συγκεκριμένο προσχέδιο της επιστολής, σχολίασε στο GRTimes.gr κι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανώλης Κουμεντάκης. Ο ίδιος αποδίδει την μεγάλη έκταση που πήρε αυτό το ζήτημα στη μεγάλη αγανάκτηση που επικρατεί στον κόσμο του λιανεμπορίου:

«Αυτά όλα που γράφονται είναι λόγω της αγανάκτησης. Δεν είναι η επίσημη θέση μας», τόνισε ο κ. Κουμεντάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένες κινήσεις…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...