Κοινωνία

Συνεχίζουμε να στέλνουμε SMS μετακίνησης στο 13033

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα SMS μετακίνησης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα SMS μετακίνησης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, με τον ίδιο να σημειώνει ότι θα συνεχιστούν καθώς είναι πολλοί οι τομείς που παραμένουν κλειστοί.

Σχετικά με το πώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, επέμεινε στην ατομική ευθύνη και την ισχυρή σύσταση της κυβέρνησης για την αποφυγή συναθροίσεων.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει κάποια ειδική πρόβλεψη όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας στις γιορτές σημείωσε πως είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί για να δούμε εάν θα υπάρξει κάτι ευρύτερο.

13033: Οι έξι κωδικοί SMS μετακίνησης

Η μετακίνηση των πολιτών συνεχίζεται να πραγματοποιείται με τη χρήση SMS προς τον αριθμό 13033, με ειδικό έντυπο ή χειρόγραφη βεβαίωση.

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ