Ριφιφί στο Ψυχικό
Κοινωνία

Ριφιφί στο Ψυχικό: Αποκωδικοποιείται η κλοπή… της δεκαετίας

Το «σατανικό» σχέδιο που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι «ποντικοί», οι οποίοι άδειασαν τις τέσσερις τραπεζικές θυρίδες που περιείχαν έναν μικρό θησαυρό, στο τραπεζικό υποκατάστημα του Ψυχικού, φαίνεται πως έχουν αποκωδικοποιήσει οι ερευνητές του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και πλέον έχουν δώσει νέα ώθηση και κατεύθυνση στις έρευνες.

Οι ερευνητές του Τμήματος Διαρρηκτών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κλοπή της δεκαετίας έγινε την εβδομάδα του 15 Αυγούστου και μάλιστα από ανθρώπους που είχαν ήδη νοικιάσει θυρίδες με τα πραγματικά τους στοιχεία για «ξεκάρφωμα» και στην κυριολεξία φαίνεται πως έδρασαν ανενόχλητοι, έχοντας μάλιστα εσωτερική πληροφόρηση, όπως εκτιμάται από τους Αστυνομικούς. Δύσκολος, λοιπόν, γρίφος που χρήζει αποδείξεων από την έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι δράστες της μεγάλης κλοπής, φαίνεται πως παρακολουθούσαν μέσω social media τα υποψήφια θύματα τους, ούτως ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή εάν λείπουν από την Αθήνα για διακοπές, προκειμένου να βάλουν σε εφαρμογή το σατανικό σχέδιο τους.

Για το λόγο αυτό, στις έρευνες συμμετοχή έχει και η Δίωξη Ηλεκτρικού Εγκλήματος, ώστε να «σαρώσει» τα social media, σε μια προσπάθεια να βρει ύποπτα ηλεκτρονικά αποτυπώματα στους διαδικτυακούς λογαριασμούς των τεσσάρων θυμάτων, όλες γνωστές Αθηναίες και μάλιστα σύζυγοι κορυφαίων επιχειρηματιών του τόπου.

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι Αστυνομικοί θα αρχίσουν να καλούν για κατάθεση ιδιοκτήτες θυρίδων από το συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα, και κυρίως αυτούς που επισκέφτηκαν την Τράπεζα το επίμαχο διάστημα που εξετάζουν. Δηλαδή την εβδομάδα του 15αυγουστου και την αμέσως επόμενη εβδομάδα, η οποία επίσης θεωρείται περίοδος μαζικών θερινών διακοπών.

Το σατανικό σχέδιο

Ακόμα και οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν μείνει έκπληκτοι με την ευστροφία των κακοποιών και το σχέδιο που «σκάρωσαν», προκειμένου να αρπάξουν τους θησαυρούς που έκρυβαν οι τέσσερις θυρίδες.

Οι Αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγουν στο εξής ενδεχόμενο, όσον αφορά στο σχέδιο των «ποντικών». Οι δράστες της μεγάλης κλοπής, σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, νοίκιασαν θυρίδες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, κατά αρχήν για να έχουν την ευχέρεια κατόπτευσης του χώρου, χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Παράλληλα, είχαν πια στην κατοχή τους κλειδιά για τις θυρίδες τους, κάτι που τους έδωσε το δικαίωμα να αρχίσουν να κατασκευάζουν συνδυαστικά πασπαρτού, με βάση το κλειδί που είχαν στα χέρια τους. Πλέον το σχέδιο τους έμπαινε στην τελική του εφαρμογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην συνέχεια με τρόπο που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί από τις εν εξελίξει έρευνες, άρχισαν να έχουν πρόσβαση στους δημόσιους διαδικτυακούς λογαριασμούς των τεσσάρων κυριών, προκειμένου να γνωρίζουν το πότε θα φύγουν από την Αθήνα για διακοπές… Αύγουστος γαρ.

Όταν πια βεβαιώθηκαν πως τα υποψήφια θύματα τους λείπουν από το Κλεινόν Άστυ, έβαλαν σ’ εφαρμογή το σατανικό τους σχέδιο. Πήγαν στην Τράπεζα ως κάτοχοι θυρίδων, άνοιξαν με το κλειδί του υπαλλήλου και το δικό τους κλειδί τις θυρίδες τους και αφού πλέον ο υπάλληλος είχε αποχωρήσει, τηρουμένων των όρων εχεμύθειας και απορρήτου του εσωτερικού των θυρίδων, οι «ποντικοί» ξεκλείδωσαν τις επίμαχες θυρίδες, χωρίς εμφανή ίχνη παραβίασης, τις ξαναέκλεισαν και αποχώρησαν σαν κύριοι, με ένα μικρό θησαυρό στην κατοχή τους και μάλιστα σε μετρητά μη χαρακτηρισμένα.

Όταν πια στις 13 Νοεμβρίου, η πρώτη κυρία που αντελήφθη την κλοπή, πήγε να ελέγξει το εσωτερικό της θυρίδας τις, είδε πως από το κουτί είχαν κάνει «φτερά» κοσμήματα και μετρητά αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Πανικόβλητη ενημέρωσε των αρμόδιο υπάλληλο, διαπιστώνοντας πια και οι δυο πως αμφότερα τα κλειδιά τους είχαν φρακάρει στην κλειδαριά και δεν έβγαιναν.

Φώναξαν κλειδαρά για να βγάλει τα κλειδιά και βέβαια ο επαγγελματίας τους ενημέρωσε πως έχει παραβιαστεί, μάλλον με κάποιο αντικλείδι ή μηχανισμό που μοιάζει με κλειδί, ο ομφαλός της κλειδαριάς.

Από εκεί έπειτα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθησαν και οι υπόλοιπες καταγγελίες απελπισμένων επώνυμων κυριών, που είχαν κάνει φτερά μέσα από τις θυρίδες τους, μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...