Κοινωνία

Λούφαξαν οι μπαχαλάκηδες; Ούτε ''κιχ'' για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

Πέρυσι, σε προ-κορονοϊού εποχές, κατά την “μαύρη” επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου κατεγράφησαν 77 προσαγωγές, 19 συλλήψεις και 3 τραυματίες αστυνομικοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Πριν από 2 χρόνια τέτοια περίοδο επικίνδυνες διαστάσεις είχε λάβει γενικά το κύμα βίας στη χώρα μας.

Φέτος που “θεωρητικά” οι μπαχαλάκηδες έχουν και νέο κίνητρο με τα δρακόντεια μέτρα και την αστυνομοκρατία εξαιτίας του κορονοϊού, φέτος που θα μπορούσαν να “διανθίσουν” τις κινητοποιήσεις με λίγο απόφαση για Χρυσή Αυγή, λίγο Ζακ, λίγο από όλα δηλαδή, ούτε φωνή ούτε ακρόαση; Ούτε στα φιλικά προσκείμενα ιστολόγια δεν υπάρχει κινητικότητα, που να υποδεικνύει κάποιου είδους δράση. Πάει περίπατο και το ρωμαϊκό ρητό : Ubi dubium ibi libertas (Όπου αμφισβήτηση, εκεί ελευθερία)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε ανακοινώσει προς 20ημέρου με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ότι «φέτος οι πορείες για την επέτειο Γρηγορόπουλου δεν θα πραγματοποιηθούν», δίνοντας το «στίγμα» της κυβέρνησης για άτεγκτη στάση αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων. Χθες δήλωσε ότι θα επαναληφθεί ό,τι έγινε και με την επέτειο του Πολυτεχνείου και θα τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες. «Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου» ανέφερε...

Και οι...αναρχικοί το δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα;

Μέχρι πρόσφατα με αφορμή τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις καταλήψεις, με αφορμή το μεταναστευτικό, το άσυλο και με άλλες ευκαιρίες έδιναν την εντύπωση πως η κατάσταση μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα! Ή πως ετοιμάζεται κάτι χοντρό με...αστική εξέγερση και νέα "Δεκεμβριανά" όπως τότε με αφορμή τον θάνατο του μικρού Αλέξη..

Εσχάτως ομάδες όπως του “Ρουβίκωνα” αντί να κάνουν εφορμήσεις σε γραφεία, ιατρεία, νοσοκομεία, τράπεζες και καταστήματα, μοιράζουν τρόφιμα... Προσπαθώντας να πιάσουν τον σφυγμό του λαού; Όπως για παράδειγμα πριν από μερικά χρόνια οι “Ρομπεν των Δασών” των αναρχικών που έκαναν...απαλλοτριώσεις σε σούπερ μάρκετ και μοίραζαν τα τρόφιμα στους φτωχούς; Συνάμα ενώ για την επέτειο του Πολυτεχνείου υπήρξε κάλεσμα από τον "Ρουβίκωνα", για αυτήν του μικρού Αλέξη ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για αντίστοιχη δράση.

 

Με συνταγή Πολυτεχνείου

 

Στο μεταξύ στην ΕΛ.ΑΣ. “εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”... Με την ίδια συνταγή του Πολυτεχνείου αναμένεται να αντιμετωπίσει και την επέτειο Γρηγορόπουλου.

Οι αρχές μιλούν για διαβάθμιση των κινήσεων και κλιμάκωση των μέτρων. Στόχος η αποφυγή των συγκεντρώσεων. Και τώρα δεν θα υπάρχει και το ΚΚΕ να κάνει το σόου του..

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. Θα φέρει 4.000-5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, ενώ δράση θα αναλάβει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και η νέα τεχνολογία με τα drones που θα παρέχουν «live» αναμετάδοση στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...