Κοινωνία

Κορονοϊός: Νεκρός και τρίτος αστυνομικός -ΠΟΑΣΥ: «Αντί για καραντίνα κάνουμε υπηρεσίες»

Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί από νωρίς το πρωί την απώλεια ενός ακόμη αστυνομικού που νόσησε από κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν 55χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Κατερίνης και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Πιερίας.

Είναι ο τρίτος αστυνομικός που χάνει τη ζωή του από το φονικό ιό, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι και οι τρεις αστυνομικοί που έχασαν τη μάχη για τη ζωή ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνoμικών Υπαλλήλων μιλώντας στο MEGA, θέτει επί τάπητος τις εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών υπαλλήλων που όλο αυτό το διάστημα από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Πεντακόσιοι αστυνομικοί είναι θετικοί στον κορωνοϊό ενώ τριάντα νοσηλεύονται και τέσσερις βρίσκονται στην εντατική. O ίδιος τονίζει ότι θα έπρεπε να γίνονται συνεχώς και συστηματικά τεστ για τον κορωνοϊό στους αστυνομικούς ώστε να ελέγχεται καλύτερα η κατάσταση. «Τεστ γίνεται στους αστυνομικούς μόνο αν υπάρχει ύποπτο κρούσμα» σημειώνει, καλώντας την πολιτεία να σταθεί όπως πρέπει δίπλα στον αστυνομικό υπάλληλο.

Παράλληλα, μιλώντας στο OPEN κατήγγειλε, ότι οι αστυνομικοί που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, όχι απλά δεν μπαίνουν καραντίνα, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αλλά καλούνται και σε υπηρεσία.

Ο κ. Γερακαράκος καταγγέλλει επίσης το γεγονός ότι συνάδελφοι αστυνομικοί που τους έβρισκαν θετικούς στον ιό, έμπαιναν κανονικά σε υπηρεσία, για να μπορέσουν να καλυφθούν οι βάρδιες. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές