Νοσοκομείο Κιλκίς
Κοινωνία

Νοσοκομείο Κιλκίς: Ασθενείς με σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια!

 

Ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους στο Νοσοκομείο Κιλκίς, χωρίς να έχουν ανά πάσα στιγμή δίπλα τους εξειδικευμένο προσωπικό, εργαζόμενοι αντί για ποδονάρια φορούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών και το οξυγόνο είναι λιγοστό, με αποτέλεσμα να «πνίγονται» νοσηλευόμενοι. Για τις τραγικές ελλείψεις και την υπερβολικά δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπο το υγειoνομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κιλκίς, αλλά και τους τεράστιους κινδύνους να χαθούν ανθρώπινες ζωές, μιλάει στο ethnos.gr o γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων, Αχιλλέας Καλεμκερίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εντατικολόγο και λοιμωξιολόγο, ενώ αυτή τη στιγμή από τους πέντε αναισθησιολόγους που εργάζονται, οι δύο αδυνατούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, αφού είναι και οι ίδιοι ασθενείς. Το αποτέλεσμα είναι, κατά τον κ. Καλεμκερίδη, στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία διακομίζουν ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, να μπαίνουν ως συνοδοί -σε αρκετές περιπτώσεις- παιδίατροι, οφθαλμίατροι και ορθοπεδικοί. Να σημειωθεί ακόμα ότι αυτή την περίοδο το νοσοκομείο έχει τεράστιες απώλειες σε ό,τι αφορά το προσωπικό του, αφού το 10% των εργαζομένων, οι 60 από τους περίπου 600, νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα.

«Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον εξοπλισμό και γι’ αυτό παρατηρείται πολύ μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο προσωπικό. Κι εγώ τώρα που σας μιλάω, είμαι ασθενής. Έχουμε ελλείψεις σε ολόσωμες στολές, μάσκες υψηλής προστασίας και κάποιοι φοράνε μαύρες σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια. Στο νοσοκομείο μας σήμερα νοσηλεύονται 55 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι δύο είναι διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους, αφού δεν έχουμε ΜΕΘ. Δεν είναι δυνατό να βρίσκεται συνέχεια δίπλα τους αναισθησιολόγος και καλούνται να συνδράμουν, όταν κάτι δεν πάει καλά. Επίσης, δεν έχουμε λοιμωξιολόγο και εντατικολόγο. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς. Το οξυγόνο, που είναι το Α και το Ω για διασωληνωμένους νοσηλευόμενους, δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να πνίγονται ασθενείς από την έλλειψή του. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με εξτρά φιάλες οξυγόνου, τις οποίες τοποθετήσαμε επικουρικά», τονίζει ο κ. Καλεμκερίδης.

Διοικητής: «Εκτός λογικής οι καταγγελίες»

«Εκτός λογικής» χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του γενικού γραμματέα του σωματείου εργαζομένων ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος. Όπως αναφέρει, οι 60 εργαζόμενοι δε νόσησαν όλοι μαζί, ενώ χαρακτηρίζει ως «απολύτως αναληθή» την αναφορά ότι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας. «Η συγκεκριμένη δήλωση ελέγχεται ως απολύτως ψευδής, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν θα επέτρεπε ποτέ να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε σακούλες σκουπιδιών για ποδονάρια», τονίζει ο κ. Ανδρίτσος.

Σχετικά με την υπολειτουργία των οξυγόνων, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς αναφέρει ότι η αρμόδια τεχνική εταιρεία και συντηρήτρια του δικτύου έκανε τον περιοδικό έλεγχο στις 14 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποίησε παρέμβαση στο δίκτυο οξυγόνου, συνέστησε την πραγματοποίηση μίας επιπλέον παρέμβασης για κάποιους θαλάμους και το Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών τη δεδομένη χρονική στιγμή και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ