Γρηγόρης Γεροτζιάφας
Κοινωνία

Γεροτζιάφας: «Τρίτο lockdown θα είναι πλήρης αποτυχία ειδικών και πολιτικής»

Ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και επικεφαλής του Αιματολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τενόν στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας στον 98.4 σημείωσε ότι είναι σαφές πως με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκαν 9 πολύτιμοι μήνες που κερδήθηκαν από το πρώτο lockdown, καθώς η χώρα δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα με αποτέλεσμα τις χαοτικές καταστάσεις και την πίεση που δέχεται σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Γεροτζιάφας  σημείωσε με νόημα ότι ένα τρίτο lockdown σε ένα νέο κύμα του κορωνοιού, θα σημάνει πλήρης αποτυχία ειδικών και κυβέρνησης, που θα έπρεπε να έχουν ήδη αντλήσει πληροφορίες από περιοχές της Ευρώπης που μετά το πρώτο κύμα βελτίωσαν όλες τις επιδόσεις τους και όχι διαρκώς να μετατίθεται η ευθύνη στους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Γεροτζιάφας, μίλησε ακόμη για όλα τα τελευταία σημαντικά ζητήματα στο επιστημονικό πεδίο, εξηγώντας γιατί κατά την γνώμη του , η θνητότητα στις ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι υψηλή αυτή την περίοδο, τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούνται και τα σχετικά πρωτόκολλα διεθνώς, ενώ τόνισε ότι στο θέμα των εμβολίων παρά την υπεραισιοδοξία , η κατάσταση με μαζικά προγράμματα εμβολιασμού, δεν θα αρχίσει να ομαλοποιείται πριν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Ελλάδα είπε, χρειάζεται μόλις ελαττωθεί η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, μια εθνική πανστρατιά δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας με ταχύρυθμη εκπαίδευση ώστε σε 15 μέρες να είναι έτοιμοι να ριχτούν όλοι στη μάχη ενός τρίτου κύματος, αφού τυχόν νέο lockdown  δύσκολα θα μπορέσει να το αντέξει η οικονομία και κυρίως ο λαός που θα βουλιάξει στα προβλήματα της επιβίωσης.

Όσα ανέφερε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Γιώργο Σαχίνη:

https://youtu.be/ACyAW7x6pAw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...