Γρηγόρης Γεροτζιάφας
Κοινωνία

Γεροτζιάφας: Απουσία πολιτικής τα lockdown και η αναμονή εμβολίων

Ο καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόννη και επικεφαλής της Πανεπιστημιακής  Κλινικής του Τομέα Αιματολογίας στο νοσοκομείο Τενόν  στο Παρίσι, που είναι νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας στον 98.4 επέμεινε στην άποψη ότι 8 μήνες τώρα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χάνεται χρόνο στη στρατηγική απάντηση με δημόσιες πολιτικές υγείας σε όλα τα πεδία, με πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων να επιχειρούν μόνο με lockdown και εναποθέτοντας όλες τις ελπίδες τους στα εμβόλια, να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι πολιτική επιλογή, είπε, αυτό, ενώ χρειάζεται ένας στρατηγικός συνδυασμός δράσεων, αφού ακόμη και  τα εμβόλια όσο επιτυχή κι αν είναι , ένα 40% του πληθυσμού δεν θα μπορέσουν να το προφυλάξουν και εκεί χρειάζονται στρατηγικές πολιτικές δημόσιας υγείας και όχι να έχουν χαθεί 8 μήνες  ήδη από το πρώτο lockdown.

Ο  κ. Γεροτζιάφας, είπε ότι τα δεδομένα που δίνουν χαμηλά ποσοστά θνητότητας στις ΜΕΘ στην Ελλάδα , είναι λάθος, είναι σε αυτό το δεύτερο κύμα από τα ψηλότερα στην Ευρώπη, αλλά αυτό γεννάει ερωτηματικά για τους ειδικούς που με τέτοια στοιχεία εισηγούνται στους πολιτικούς την λήψη αποφάσεων και για αυτό το κρίσιμο θέμα, οι πολιτικοί δεν μπορούν να ξέρουν ότι έχουν λάθος στοιχεία, άρα οφείλουν να κάνουν αλλαγές σε τέτοια πρόσωπα , πριν δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις. Όλο και περισσότεροι επικεφαλείς ΜΕΘ στην Ελλάδα, αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση και όχι τα λάθος δεδομένα και αυτό κατέληξε, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό μίας μακρόχρονης και ευέλικτης  πολιτικής  και για τις ΜΕΘ.

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Γιώργο Σαχίνη

https://youtu.be/hikvoe0gXK4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...