Ελένη Γιαμαρέλλου
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γιαμαρέλλου: Δεν κολλάμε κορονοϊό με τη Θεία Κοινωνία

Παρά τις αντιδράσεις των προηγούμενων δηλώσεων της, το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ξανά ότι δεν κολλάς κορωνοϊό με τη Θεία Κοινωνία.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που δημιουργήθηκαν με την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας ήταν η στάση της εκκλησίας. Τα φαινόμενα συνωστισμού στους ναούς έγιναν αντικείμενο συζήτησης, ενώ πολλοί ιερείς αρνήθηκαν την ύπαρξη του κορωνοϊού και αψηφούσαν τα μέτρα. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς καλούσαν και τους πιστούς σε ανυπακοή. Βέβαια τα αποτελέσματα όλης αυτής της επιπόλαιης αντιμετώπισης φαίνονται τον τελευταίο καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετοί ιερείς και σημαντικά μέλη της Ελληνικής εκκλησίας έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Τελευταίο παράδειγμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, που είναι επίκεντρο της πανδημίας εδώ και καιρό, παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού σε εκκλησίες για την γιορτή του Αγίου Δημήτριου που είναι και ο πολιούχος της πόλης. Όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να κάνουν την Ελένη Γιαμαρέλλου να ανακαλέσει τα όσα είχε πει στο παρελθόν για τη Θεία Κοινωνία και αν αυτή μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό.

Επιμένει η Γιαμαρέλλου

Θυμίζουμε ότι η γνωστή γιατρός και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είχε καλέσει τους πιστούς να κοινωνήσουν κανονικά. Μάλιστα η ίδια τόνισε ότι θα κοινωνήσει καθώς ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί από την κοινή λαβίδα καθώς η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο. Φυσικά μια τέτοια δήλωση προκάλεσε θύελλά αντιδράσεων. Μάλιστα τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν κάνει «ντου» στο ιατρείο της με αφορμή και τις δηλώσεις της για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου όχι απλά δεν έχει μετανιώσει για αυτά που είχε πει, αλλά επέμεινε στα λεγόμενα της. Συγκεκριμένα σε νέα της τηλεοπτική συνέντευξη κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Σε ερώτηση για το αν η ίδια συνεχίζει να κοινωνεί απάντησε «Ούτε συζήτηση, ασφαλώς». Μάλιστα έδειξε να ενοχλείται από την ερώτηση και τη σύγκριση των δηλώσεων που είχε κάνει για το ίδιο θέμα η κυρία Λινού πριν από λίγες ημέρες. Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι η Θεία Κοινωνία είναι το μεγαλύτερο μυστήριο και δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω καταλήγοντας λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για αυτό το θέμα».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1330783574136659970?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1330783574136659970%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pagenews.gr%2F2020%2F11%2F23%2Fellada%2Feleni-giamarellou-epimenei-oti-den-kollas-koronoio-me-ti-theia-koinonia-to-megalytero-mystirio%2F

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης