Κοινωνία

Κορονοϊός -Εξαδάκτυλος: «Θα χρειαστεί να είμαστε σε lockdown από 1 έως 3 εβδομάδες επιπλέον»

Παράταση του lockdown έως 3 εβδομάδες βλέπει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς επικρατεί έντονος προβληματισμός στις αρμόδιες Αρχές και στην κυβέρνηση από την αύξηση των νεκρών από επιπλοκές που προκαλεί ο φονικός ιός.

«Σχεδόν 1.000 συνάνθρωποί μας χάθηκαν στην Ελλάδα από επιπλοκές του κορωνοϊού μόνο σε έναν μήνα, ενώ από τον Μάρτιο έχουν καταλήξει συνολικά σχεδόν 1.500. Οι 108 από αυτούς, μάλιστα, άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία μόλις σε ένα 24ωρο. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλούς αριθμούς θανάτων» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι αριθμοί που βλέπουμε να αυξάνονται τελευταίοι στην πανδημία είναι και αυτοί που θα μειωθούν τελευταίοι. Πρώτα θα δούμε να πέφτει ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων που ανιχνεύονται, μετά θα δούμε τους νοσηλευομένους και τελευταίους του θανάτους. Οι θάνατοι προκύπτουν από τους παλαιότερους αριθμούς των μολύνσεων. Γιατί, για να φτάσει στο σημείο να καταλήξει ο άνθρωπος, έχει νοσήσει πριν από πολύ χρονικό διάστημα, έχει επιδεινωθεί και έχει νοσηλευθεί, έμεινε ή δεν έμεινε κάποιες μέρες στην Εντατική και, μετά από κάποιον χρόνο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές