Κοινωνία

Υβόννη Μπόσνιακ: Την πίστη μου την βρήκα στην Ελλάδα και βαφτίστηκα χριστιανή

Η Υβόννη Μπόσνιακ, ακολουθεί την μεγάλη της αγάπη, την μόδα, και φέτος αποτελεί μέρος της της επιτροπής του «Style me up», στο Οpen. Η επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας μίλησε στο «enjoy» της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και την Μαρία Ανδρέου για την εκπομπή που αλλάζει την ψυχολογία των παικτών και του κοινού σε μια πολύ άσχημη περίοδο για όλο τον κόσμο με την πανδημία και την οικονομική κρίση.

Κυρία Μπόσνιακ, πώς περνάτε τη νέα καραντίνα; Πώς βιώσατε την πρώτη και πώς αυτήν, που το δεύτερο κύμα κορωνοϊού είναι πιο επικίνδυνο; Αγχώνεστε για τους γονείς σας, τους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους; Θεωρείτε ότι είναι για τη γενιά μας η πιο σκληρή εποχή, σαν να βιώνουμε έναν πόλεμο;

Οταν ήρθε η πρώτη καραντίνα είχα ενδόμυχα μια χαρά, περνούσα περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, χαιρόμουν τις στιγμές πολύ περισσότερο, όμως δεν ξέραμε πόσο επικίνδυνος είναι στ’ αλήθεια αυτός ο ιός. Στη δεύτερη καραντίνα είμαστε όλοι μας πολύ πιο προσεκτικοί. Στην αρχή πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ και, όταν γυρίζαμε σπίτι, καθαρίζαμε όλες τις συσκευασίες μία προς μία. Μετά εφησυχάσαμε και νομίζω μερικά μέτρα ασφαλείας τα προσπεράσαμε, δείξαμε πιο άνετοι με τον ιό και αυτό ήταν η αρχή του δεύτερου κύματος, αφεθήκαμε. Είμαι αγχωμένη, πολύ περισσότερο από πριν. Ανυπομονώ να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή, να βρεθεί ένα εμβόλιο, να περιοριστεί ο ιός. Ανησυχώ για το μέλλον μας. Σκέφτομαι τους γονείς μου, την πεθερά μου, αγωνιώ για τη ζωή τους, να είναι προστατευμένοι. Εχω να τους δω σχεδόν έναν χρόνο, θα ήθελα να τους έχω εδώ μαζί μου, να ξέρω ότι είναι ασφαλείς, αλλά δεν είναι σωστό να ταξιδέψουν, φοβάμαι και το ταξίδι. Από αυτόν τον ιό έχουν καταστραφεί επιχειρήσεις, χάνονται ζωές άδικα και άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια της πείνας. Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι πραγματικά συμβαίνει ένας «αόρατος πόλεμος».

Είναι άγριο όλο αυτό και για τα μικρά παιδιά. Πώς να εξηγήσετε στην κόρη σας την Ελένη ότι δεν μπορεί να αγγίζει τα άλλα παιδιά; Μια γενιά παιδιών μεγαλώνει αποφεύγοντας τη σωματική έκφραση.

Είχα μεγάλο άγχος πώς θα εξηγήσω σε ένα μικρό παιδί ότι πρέπει να πηγαίνει και να είναι όλη μέρα στο σχολείο με μάσκα. Πώς να το κάνω αυτό; Πώς μπορώ να της εξηγήσω ότι δεν μπορεί να αγκαλιάζει τις φίλες της; Τελικά τα παιδιά είναι πιο έξυπνα από εμάς, καταλαβαίνουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ περισσότερα από όσα θα προσπαθήσουμε να τους εξηγήσουμε εμείς και μας εντυπωσιάζουν με τις αντιδράσεις τους. Η Ελένη μάς ρωτάει κάθε τόσο πότε θα φύγει ο ιός και αν έχει βρεθεί το φάρμακο, αλλά από μόνη της τελειώνει με τη φράση «μαμά, θα κάνω υπομονή».

Πόσο έχει πλήξει τον κλάδο της μόδας η πανδημία; Πρώτα η οικονομική κρίση και τώρα ο κορονοϊός. Διατηρείτε επιχείρηση ως σχεδιάστρια. Μπορεί να χαρεί μια γυναίκα τις αγορές μέσα από το ίντερνετ όσο στα μαγαζιά;

Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή η μόδα δεν είναι προτεραιότητα κανενός. Οι σχεδιαστές δεν μπορούν να αντλήσουν έμπνευση και ο κόσμος δεν έχει πού να φορέσει όμορφα ρούχα. Ο στόχος πάντα ήταν οι γυναίκες να νιώθουν όμορφες μέσα σε όμορφα ρούχα. Αυτήν τη στιγμή δεν είναι ανάγκη η ένδυση, ο κόσμος θα ασχοληθεί με πιο σοβαρά θέματα στη φάση που βρισκόμαστε. Είμαστε σε παύση, δεν λειτουργούμε, δεν έχουμε καινούργια σχέδια άρα και καινούργια κολεξιόν. Ομως έχω πολλή όρεξη και δημιουργώ καινούργια πράγματα μέσα στο σπίτι. Ανυπομονώ να περάσει όλη αυτή η περιπέτεια για να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, είμαι σίγουρη ότι θα είμαι πιο δημιουργική από ποτέ.

Ο σύζυγός σας, ο καλύτερος τραγουδιστής του ελληνικού πενταγράμμου, τι σας λέει για την κρίση στον χώρο της μουσικής; Οπως πάει, τα κέντρα θα μείνουν κλειστά για 1,5 χρόνο. Τραγικές οι συνθήκες για την τέχνη και η Πολιτεία δεν λύνει την κατάσταση με ένα επίδομα…

Ο καλλιτέχνης ζει μέσα από την τέχνη του. Ετσι και ο τραγουδιστής ζει μέσα από τα τραγούδια του και την επαφή του με τον κόσμο και σε οικονομικό και σε ψυχικό επίπεδο. Εχουν κοπεί τα φτερά του λίγο, έτσι πιστεύω, αλλά εύχομαι και ελπίζω όλοι οι άνθρωποι της τέχνης να πετάξουν ψηλότερα μετά την πανδημία.

Τι σας λένε οι δικοί σας άνθρωποι στο εξωτερικό για την πανδημία;

Με όποιον έχω μιλήσει στο εξωτερικό μού έχει πει ότι περνάνε τα ίδια όπως και εμείς. Κανείς στην Ευρώπη δεν είναι καλύτερα από εμάς. Όλοι περνάμε την ίδια δυσκολία.

Ξέρετε ανθρώπους που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό; Θα κάνετε το εμβόλιο;

Ξέρω αρκετούς ανθρώπους που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και έχουν σταθεί τυχεροί γιατί το πέρασαν με ήπια συμπτώματα. Οσο για το εμβόλιο, προηγούνται φυσικά οι ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι, γιατροί και άνθρωποι του συστήματος υγείας γενικότερα. Ναι, πιστεύω ότι θα το κάνω το εμβόλιο.

Από πού αντλείτε δύναμη αυτήν τη δύσκολη εποχή;

Αντλώ δύναμη από την οικογένειά μου και την αγάπη που αυτή περικλείει και δίνει. Είμαι ευγνώμων που έχω ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν δίπλα μου και νιώθω πλήρης όταν όλοι αυτοί που αγαπώ είναι καλά.

Πάμε στα τηλεοπτικά σας, που εκεί πραγματικά είστε αξιαγάπητη. Πώς σας έγινε η πρόταση για το «Style me up»;

Υπήρξε μια τηλεφωνική προσέγγιση και εγώ ήμουν αρνητική από την αρχή, δεν πίστευα ότι θα το κάνω, δεν ήξερα το «προϊόν» και αρνήθηκα. Ομως η παραγωγή επέμεινε, το ίδιο και ο Νίκος Κοκλώνης, με τον οποίο το συζητήσαμε από κοντά, το σκέφτηκα αρκετό καιρό, έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων μέχρι που τελικά αποφάσισα να το κάνω και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα. Περνάμε τόσο όμορφα με αυτή την ομάδα και μπρος αλλά και πίσω από τις κάμερες, ενώ κάνουμε κάποιον κόσμο που μας εμπιστεύεται χαρούμενο. Αυτό και μόνο χαροποιεί και εμένα την ίδια.

Τι θέλετε να δώσετε στον κόσμο; Τι σας λένε οι παίκτες και οι παίκτριες που μεταμορφώνετε;

Το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Μια απλή εξωτερική μεταμόρφωση μπορεί να δώσει ώθηση σε έναν άνθρωπο να αλλάξει λίγο και τη ζωή του, να πάει ένα βήμα παραπέρα, να τολμήσει παραπάνω, να νιώσει όμορφα με τον εαυτό του. Μέχρι αυτήν τη στιγμή όσοι μας έχουν εμπιστευτεί έχουν φύγει χαρούμενοι. Κι εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε με αγάπη πολλή και αυτό το νιώθει ο παίκτης. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι όταν ένας παίκτης σου λέει ευχαριστώ, ότι κάτι του άλλαξες στη ζωή του, ότι ήρθε και έφυγε ανανεωμένος, ένας νέος άνθρωπος.

Τι σας λένε ο κόσμος στον δρόμο, ο σύζυγός σας, η κουμπάρα σας Μαρία Μπεκατώρου που ξέρει από τηλεόραση;

Τώρα στον δρόμο δεν μου λέει κανείς τίποτα γιατί δεν βγαίνω… λόγω καραντίνας, όμως δέχομαι πολλά όμορφα μηνύματα στα social media. Οι άνθρωποι οι δικοί μου χαίρονται πολύ για την απόφαση που πήρα να συμμετέχω σε αυτή την εκπομπή, γιατί είναι μια προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από ευγένεια και χαρά και δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο ίντριγκα, κάτι που είναι έξω από τον χαρακτήρα μου.

Αυτό που μετράει σε έναν άνθρωπο είναι το στιλ, η προσωπικότητα ή μόδα;

Πρώτα από όλα σε έναν άνθρωπο μετράει το σύνολο της προσωπικότητάς του και η ψυχή του, η καρδιά. Η μόδα είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τον χαρακτήρα μας και την προσωπικότητά μας, το πώς νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Η μόδα μάς δίνει αυτοπεποίθηση, μας χαροποιεί και ειδικά τις γυναίκες μάς δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε τη θηλυκότητά μας.

Ποια η γνώμη σας και τι αγαπάτε στη Μαρία Μπακοδήμου, στον Τρύφωνα Σαμαρά, στον Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον Γιάννη Λάσκο;

Τη Μαρία τη γνώρισα μέσα από το παιχνίδι, δεν την ήξερα από πριν. Έχει ένα πολύ έξυπνο χιούμορ και είναι μια πολύ δυναμική γυναίκα, τη γνωρίζω κάθε μέρα και περισσότερο και μπορώ να πω ότι τη θαυμάζω. Τον Τρύφωνα τον γνωρίζω πολλά χρόνια και είναι πραγματικά η χαρά της ζωής, τρελαίνομαι να δουλεύω μαζί του. Τον Δημήτρη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια και πάντα τον ξεχώριζα και σαν άνθρωπο αλλά και σαν μοντέλο. Οσο για τον Γιάννη Λάσκο, θεωρώ ότι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές, είναι μεγάλη τιμή να δουλεύω μαζί του. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και πραγματικά τον αγαπώ ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι είμαστε μια ομάδα με αυξημένη αίσθηση του χιούμορ και γελάμε πολύ, περνάμε υπέροχα μεταξύ μας.

Θέλετε να κάνετε κάτι δικό σας στην τηλεόραση, να γίνετε παρουσιάστρια πρώτης γραμμής;

Το πρωταρχικό μου μέλημα, επάγγελμα και πάθος μου είναι το σχέδιο και η δημιουργία, η εταιρία μου που έχω στήσει με μεγάλη προσπάθεια και πολύ πάθος. Η τηλεόραση ήταν για μένα ένα βήμα που ακόμα προσπαθώ να συνηθίσω. Δεν ξέρω τίποτα αυτήν τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί αύριο, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σε αυτό.

Βλέπετε τηλεόραση; Το «My style rocks», το «GNTM» σας αρέσουν; Έχουν να δώσουν κάτι πάνω στη μόδα; Το «GNTM» βοηθά τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα; Τις σκληρές δοκιμασίες που τους βάζει η παραγωγή εσείς τις έχετε αντιμετωπίσει στην πασαρέλα ή στις φωτογραφίσεις;

Βλέπω τηλεόραση, λίγο από όλα, μου αρέσει να έχω άποψη για ό,τι συμβαίνει. Βλέπω πρώτα από όλα το «My style rocks», μια που εκεί συμμετέχει η υπέροχη Ελενα Χριστοπούλου. Ολη η επιτροπή είναι φανταστική. Και οι συμβουλές τους για τη μόδα και τα ντυσίματα πιστεύω ότι είναι σημαντικές και σωστές. Το «GNTM» είναι ένα φανταστικό τηλεοπτικό προϊόν που βοηθάει τα παιδιά που συμμετέχουν λόγω δημοσιότητας. Μερικά πράγματα φυσικά είναι υπερβολικά, δεν πιστεύω ότι έχουν σχέση με τη μόδα. Κανένα σοβαρό πρακτορείο μόδας δεν μπορεί να σε βάλει σε μια δοκιμασία που δεν θέλεις να συμμετέχεις, όπως, π.χ., το να φοβάσαι το νερό ή τα έντομα. Απλά δεν θα πάρεις τη συγκεκριμένη δουλειά, αλλά θα πάρεις μια επόμενη την επόμενη μέρα.

Θα μπορούσατε να κάνετε μια εξαιρετική καριέρα στο εξωτερικό ως μοντέλο και ως σχεδιάστρια μόδας. Η αγάπη σας για τον Αντώνη Ρέμο σας κράτησε στην Ελλάδα;

Για μένα ήταν πάντοτε σημαντικότερο να έχω μια υπέροχη οικογένεια, να είμαι καλά στην προσωπική μου ζωή από οποιαδήποτε καριέρα. Μου αρέσει να είμαι μια παραδοσιακή γυναίκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορώ να είμαι και ανεξάρτητη και δημιουργική.

Τι αγαπάτε στη χώρα μας και την Ορθοδοξία;

Πιστεύω ότι η ψυχή μου είναι καθαρά ελληνική. Πιστεύω ότι ανήκω σε αυτή τη χώρα και πουθενά αλλού. Στην Ελλάδα βρήκα την πίστη μου, αυτός είναι και ο λόγος που βαφτίστηκα χριστιανή ορθόδοξη, ενώ ήμουν καθολική. Υπάρχουν λίγες διαφορές, αλλά η Ορθοδοξία μού άνοιξε τις πόρτες προς τον Θεό, δεν μπορώ να το εξηγήσω και ακριβώς, αλλά έτσι έγινε.

Έχετε αρχίσει προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα, στολισμούς, γλυκά;

Εννοείται πως έχουμε στολίσει φέτος νωρίτερα για τα Χριστούγεννα, όπως και ο περισσότερος κόσμος. Είναι ένας τρόπος να κάνουμε το σπίτι μας πιο ευχάριστο λόγω καραντίνας και ξεχωριστά ζεστό. Γλυκά υπάρχουν πολύ συχνά στο σπίτι, μια που η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι τομείς που λατρεύω να εξασκώ καθημερινά.

Τι εύχεστε στην Ελλάδα και στον κόσμο;

Εύχομαι όλος ο κόσμος να περάσει αυτή την πανδημία αποτελεσματικά και να βγούμε όλοι υγιείς, επιστρέφοντας στην κανονικότητά μας και στις ζωές μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης