Ελαιοτριβεία
Κοινωνία

Lockdown: Στα λιοτρίβια με… ραντεβού! (βίντεο)

Τίποτα δεν θυμίζει σήμερα εικόνες που επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια, όπου η χαρά, οι παρέες, τα κεράσματα και η ρακή, κυριαρχούσαν στο λιοτρίβι.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τα ελαιοτριβεία προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, με την είσοδο στον χώρο να γίνεται κατόπιν… ραντεβού, με μάσκες και αποστάσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελαιοτριβεία σαν… χειρουργεία ελέω κορωνοϊού, με τις λίστες για το άλεσμα των καρπών της ελιάς, ολοένα να μεγαλώνουν, με το προσωπικό ασφαλείας να βάζει τα δυνατά του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελαιοπαραγωγών.

Την ίδια ώρα, σε ορισμένες περιοχές στον Δήμο Μαλεβιζίου, ο δάκος οργιάζει…

Ο γεωπόνος και εντομολόγος Παύλος Μαυρικάκης συμβουλεύει τους αγρότες να προχωρήσουν άμεσα στην συγκομιδή της ελιάς, σε μια προσπάθεια περιορισμού της ζημιάς, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.

Εντωμεταξύ, ως την καλύτερη χρονιά των τελευταίων 5 ετών για τους ελαιοπαραγωγούς χαρακτηρίζει την φετινή χρονιά, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, ο οποίος αναφέρεται και στην εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου.

https://youtu.be/KR9cTCH9UGw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...