Κοινωνία

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν γύρω από το Πολυτεχνείο

Για δεύτερο εικοσιτετράωρο, δυνάμεις των ΜΑΤ εξακολουθούν να βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια, ενόψει της επετείου της 17 Νοεμβρίου.

Άνδρες των ΜΑΤ δίνουν το «παρών» και σήμερα έξω και γύρω από το Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το MEGA, το ιστορικό κτίριο είναι περικυκλωμένο από όλες τις γωνίες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, στις οδούς Τοσίτσα και Αβέρωφ, περιμετρικά του Πολυτεχνείου, παραμένουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, μαζί με δύο κλούβες.

Προσαγωγές σε Πολυτεχνείο, Πολυτεχνειούπολη και Εξάρχεια χτες

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα με στόχο, όπως υποστήριξαν, να το κρατήσουν ανοιχτό για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου.

Οι αστυνομικοί καθήλωσαν τους συγκεντρωμένους στο έδαφος και προχώρησαν στην προσαγωγή τους, οδηγώντας τους σε κλούβα που βρισκόταν στο σημείο. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές ατόμων.

Παράλληλα, αστυνομικοί επενέβησαν και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, προχωρώντας σε 24 συλλήψεις.

Λίγο αργότερα, μερίδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στην Πλατεία των Εξαρχείων, διεξήγαγε πορεία κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Η πορεία κύλισε χωρίς ένταση και επεισόδια, ενώ το μόνο «παρατράγουδο» που παρατηρήθηκε ήταν οι φωτιές σε κάδους, ενώ ακολούθησαν 13 προσαγωγές.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Σε έκκληση προς πολίτες, συλλογικότητες αλλά και τα κόμματα να μην παραβιάσουν τις οδηγίες και να μην υπάρξουν επισκέπτες στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της εξέγερσης, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός είχε επικοινωνήσει το απόγευμα της Παρασκευής με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε να τους ενημερώσει.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τα κόμματα πως δεν θα γίνει η πορεία και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό.

Ωστόσο, ολιγομελείς αντιπροσωπείες από τα κόμματα θα μπορέσουν να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης, ύστερα όμως από συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ