διαρρήκτης
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λέσβος: 75χρονος ο «εγκέφαλος» σπείρας διαρρηκτών που είχαν ρημάξει το νησί

Σκληρό καρύδι αποδείχτηκε πως ήταν ένας… παππούς από τη Λέσβο, ο οποίος, παρά τα 75 του χρόνια, ήταν «εγκέφαλος» συμμορίας που είχε ρημάξει σπίτια, επιχειρήσεις, σκάφη και ναούς!

Ο ηλικιωμένος και η σπείρα του είχαν κάνει συνολικά 14 διαρρήξεις στη Μυτιλήνη και σε άλλες επτά περιοχές της Λέσβου, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τα 6.500 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 75χρονος συνελήφθη στη Μυτιλήνη μαζί με ένα 19χρονο μέλος της σπείρας, έπειτα από έρευνα της Ασφαλείας, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο μέλη της, ένας 21χρονος και μία 24χρονη, που δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Τόσο ο παππούς όσο και οι νεαροί (όλοι τους Έλληνες) αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών και της πρόκλησης φθορών σε ξένη ιδιοκτησία.

Γεννήτρια από εκκλησία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ασφάλειας Μυτιλήνης, οι «ποντικοί» είχαν διαπράξει οκτώ διαρρήξεις και είχαν κάνει δύο απόπειρες σε δέκα επιχειρήσεις, από τις οποίες άρπαξαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα, ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη και… γεννήτρια από το εσωτερικό μιας εκκλησίας! Μάλιστα, έκλεψαν ακόμα και ποσότητες καυσίμων από τρία ελλιμενισμένα σκάφη.

Όλες οι κλοπές έγιναν στις περιοχές της Κλειούς, της Καλλονής, του Μανταμάδου, της Πέτρας, της Μήθυμνας, της Θερμής και των Παμφίλων, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να είχαν «χτυπήσει» και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ