Ελένη Γλυκατζή – Αρβελέρ
Κοινωνία

Ελένη Γλυκατζή – Αρβελέρ: "Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές"

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Η γνωστή βυζαντινολόγος αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε όταν σχολίασε την μετατροπή από τον Ερντογάν της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και έκανε λόγο για “δεύτερη άλωση” και για “δακρυσμένα ψηφιδωτά”.

“Με κορόιδευαν όλοι γιατί είπα για τη δεύτερη άλωση και για τα ψηφιδωτά που δάκρυσαν. Να το έλεγα κυριολεκτικά, να το καταλάβαινα” τονίζει.

“Οι Τούρκοι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας κι εμείς ξηλώνουμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και οι μεν και οι δε είναι υπεύθυνοι για το τέλος της δόξας” σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έχω θυμώσει με όλους τους βυζαντινολόγους παγκοσμίως, γιατί αναβλήθηκε το συνέδριο που θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη, λόγω του κορονοϊού. Ζήτησα να γίνει είτε στην Αθήνα είτε στην Κύπρο. Και μου το αρνήθηκαν, με εντολή Ερντογάν” περιγράφει.

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, η κ. Αρβελέρ δήλωσε: «Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό, για να έρθουν οι νέες γενέες να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες.

Το κακό είναι όχι η πανδημία, αλλά η συνωσιομολογία γιατί είναι απίθανα αυτά τα πράγματα. Τι ενοχλείστε; Οι Έλληνες είναι ο λαός, ο οποίος πιστεύει “σ’ αγαπώ για πάντα”».

https://www.youtube.com/watch?v=DnwW0Kxm03Y

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...